Seizoensstart TCR Europe met hindernissen voor Tom Coronel

25 augustus 2020  

LE CASTELLET (23 augustus 2020) – Tom Coronel keek reikhalzend uit naar de seizoenssstart van de TCR Europe Touring Car Series op Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet, maar het raceweekeinde in het departement Var bracht voor de coureur uit Eemnes niet wat hij ervan had verwacht. Met de Honda Civic Type R, ingezet door het Belgische team Boutsen Ginion Racing en uitgevoerd in de bekende geel-rode kleuren van DHL, viel Coronel in beide races uit. In de eerste race was een losgeraakte bevestiging van de motorkap de oorzaak van de voortijdige uitval, in de tweede wedstrijd werd Coronel na een uitstekende start in de eerste ronde geraakt door een concurrent, waarbij de rechter achterband lek raakte. “Zeer teleurstellend en natuurlijk niet wat ik verwacht had”, zei Coronel. “We moeten hier maar niet te lang bij stil blijven staan en vooruitkijken naar de volgende wedstrijden!”

De aanloop naar de races was voor Coronel al niet optimaal. “We hadden wat problemen met de remmen: het pedaal werd ‘zacht’, waardoor ik iedere keer extra moest pompen. Dat was niet ideaal. Uiteindelijk kon ik me als 14e kwalificeren, niet wat ik verwacht had”, zei de coureur. “In de race was het probleem nog steeds aanwezig en vervolgens kwam de pin waarmee de motorkap vergrendeld wordt omhoog. Ik heb niks geraakt, die pin kwam zomaar in een bocht omhoog. Nooit eerder meegemaakt! Dan heb je geen topsnelheid meer en het was gevaarlijk vanwege het risico dat de motorkap in één keer tegen de voorruit klapt, dus moest ik de pits in. Dat was wel jammer, want ik zat in een clubje waarin leuk gevochten werd voor de plaatsen acht tot 14. Er waren ook nog wat problemen met de water- en olietemperatuur die te hoog opliepen, dus ook dat hebben we geprobeerd te verhelpen.”

Ook de tweede race duurde voor Coronel niet erg lang. “Ik had een superstart: ik pakte gelijk vijf plaatsen, maar toen kwam Oriola, die me in bocht vijf op mijn rechter achterwiel tikte. Dat resulteerde in een lekke band, waardoor ik gelijk de pits in moest en dat was het dan. Nu maar gauw naar huis en uitkijken naar de volgende race!” Dat is voor Coronel de seizoensstart van de FIA WTCR op de Salzburgring in Oostenrijk op 12 en 13 september. Zijn volgende optreden met de Honda Civic Type R TCR van Boutsen Ginion Racing in de TCR Europe is op 23 en 24 oktober tijdens de thuisrace van het Belgische team op het Circuit Spa-Francorchamps

Uitslag race 1:
1. Daniel Lloyd (GBr), Honda Civic Type R FK7 TCR, 10 ronden in 22:36,607 (gem. 154,4 km/u)
2. Mehdi Bennani (Mar), Audi RS 3 LMS, op 0,406
3. John Filippi (Fra), Hyundai i30 N TCR, op 1,607
– Tom Coronel (Ned), Honda Civic Type R FK7 TCR

Uitslag race 2:
1. Mike Halder (Dui), Honda Civic Type R FK7 TCR, 10 ronden in 22:26,162 (gem. 155,6 km/u)
2. Néstor Girolami (Arg), Honda Civic Type R FK7 TCR, op 1,958
3. Teddy Clairet (Fra), Peugeot 308 TCR, op 11,222
– Tom Coronel (Ned), Honda Civic Type R FK7 TCR

Stand na 2 races:
1. Daniel Lloyd, 69 punten
2. Mehdi Bennani, 68
3. Néstor Girolami, 66