Ivano van Erp begint sterk aan het Frans Kampioenschap 125cc

9 augustus 2020

Ivano van Erp van het MJC Yamaha team is afgelopen zondag in Magescq sterk aan het Frans Kampioenschap 125cc begonnen. In beide manches moest van Erp een inhaalrace rijden maar gaf alles wat hij in huis had en eindigde op een goede vijfde en vierde plaats!

Het circuit van Magescq was een zandbaan waarop Ivano zich gelijk thuis voelde. Hij zette een vierde tijd neer in de vrije training en deed het later in de kwalificatie met een derde tijd nog beter.

In de eerste manche op zondag had hij veel werk te doen. Hij kwam zeer slecht weg bij de start en kwam aan het einde van de eerste ronde pas op een twintigste plaats voorbij start/finish. Alles gevend kwam hij gedurende de wedstrijd terug naar voren en ging op een vierde plaats de laatste ronde. Helaas maakte hij hierin nog een foutje en viel de motor stil waardoor hij nog een plaats verloor en hij nu vijfde werd!

De start van de tweede manche was vele malen beter en in de kopgroep dook hij de eerste bocht in. Helaas verloor een Franse rijder de controle over de motor waardoor hij Ivano de baan uit duwde. Dit had tot gevolg dat hij terug viel tot in het middenveld en opnieuw een inhaalrace moest rijden. Op het loodzware circuit wist hij de ene na de andere rijder te passeren en kwam na twee ronden al de top tien binnen. Hij vocht voor iedere plaats en kwam na een manche van 32 minuten op een vierde plaats over de finish.

Met een 5-4 in de manches eindigde Ivano op een vijfde plaats in het dagklassement. De crosser uit Oss zal zich nu gaan concentreren op de tweede wedstrijd van het Frans Kampioenschap, welke verreden wordt in het weekend van 15 en 16 augustus in Castelnau de Levis.