Benro Racing maakt comeback met Toparis in BSB Supersport

2 augustus 2020  

Na het cancelen van de WorldSBK plannen, heeft Benro Racing op het laatste moment toch de kans gekregen om van start te gaan in het seizoen 2020. Met hulp van verschillende partijen zal Tom Toparis uitkomen voor het Nederlandse team in de British Supersport klasse. De openingsronde van het BSB kampioenschap vindt van 7 t/m 9 augustus plaats op Donington Park. 

Een aantal weken geleden moest Benro Racing helaas aankondigen niet van start te kunnen gaan in het World Supersport kampioenschap. Financiële redenen, veroorzaakt door de coronasituatie, was de oorzaak van deze trieste beslissing. Het nieuws leverde veel reacties op, onder andere van James Redman. De Britse manager is vorig jaar tijdens het IDM in Hockenheim in contact gekomen met Benro Racing. Redman heeft met hulp van verschillende partijen het mogelijk gemaakt dat Benro Racing kan uitkomen in het BSB seizoen 2020.

Het Nederlandse team zal met een kleine crew en één coureur, Tom Toparis, in actie komen. De Australiër gaat rijden in de British Supersport categorie, de klasse waarin hij vorig jaar een podiumplaats scoorde in Assen. Redman zal als manager van Toparis gaan optreden om de 20-jarige coureur verder te helpen bij zijn carrière in Europa. Benro Racing moet snel schakelen, want van 7 t/m 9 augustus is al de eerste ronde van het kampioenschap op Donington Park. In totaal staan er zes evenementen op de BSB kalender. De British Supersport klasse zal ieder evenement drie races rijden.

Teammanager Sraar van Rens: “Het was voor ons een enorme domper dat we niet van start konden gaan in de WorldSBK. Mede door de hulp van James Redman kunnen we nu het nieuws naar buiten brengen dat we in 2020 toch gaan rijden. Ik ben daar ontzettend blij mee. Ik wil alle partners en zeker ook Stuart Higgs bedanken voor zijn hulp om dit allemaal in zo’n kort tijdsbestek mede mogelijk te maken. Voor Tom [Toparis] is dit een kans om zich te meten in deze sterke competitie en dit geeft ons als team de kans om verder te blijven groeien. Tom was vorig jaar met een BSB wildcard erg sterk in Assen. We zijn er benieuwd hoe het zal gaan. Het wordt nog een drukke week, maar we zijn enorm gemotiveerd om er een sterk BSB seizoen van te maken!”