McLaren onthult livery voor IndyCar-rentree

7 februari 2020  

Arrow McLaren SP heeft vrijdag het doek getrokken van de twee bolides waarmee het dit seizoen gaat deelnemen aan de IndyCar Series, de Amerikaanse tegenhanger van de Formule 1

Naast haar activiteiten in de Formule 1, gaat McLaren dit jaar ook weer met een eigen team deelnemen aan het volledige IndyCar-seizoen. De Britse constructeur is daarvoor de samenwerking aangegaan met het team van Schmidt Peterson Motorsport, wat samen met hoofdsponsor Arrow tot de geboorte van Arrow McLaren SP leidde.

Voordat volgende week de collectieve testsessie voorafgaande aan het nieuwe IndyCar-seizoen van start gaat, onthulde het team vrijdag de livery van de twee Chevrolets die het hele seizoen voor hun rekening gaan nemen. De auto’s zullen bestuurd worden door Patricio O’Ward en IndyCar-debutant Oliver Askew, de twee meest recente kampioenen van de Indy Lights, de opstapklasse direct onder de IndyCars.

De samenwerking tussen McLaren en Schmidt Peterson is goed terug te zien in de kleurstelling. De zwarte kleur voert net als het afgelopen jaar bij het team van Schmidt Peterson al het geval was de boventoon, maar de auto’s hebben wel een opvallend likje van McLarens papaja-oranje gekregen. Om de twee bolides goed uit elkaar te houden is de auto van Askew bovendien voorzien van de nodige blauwe accenten.

Het eindproduct is geweldig”, jubelt O’Ward. “De auto is agressief, dodelijk en ziet er gewoon snel uit. Ik kijk echt uit naar de test op het Circuit of the Americas volgende week om de auto voor het eerst op het circuit te kunnen bewonderen.”

Ook Oliver Askew, die afgelopen jaar wist af te rekenen met Rinus van Kalmthout in de jacht op de Indy Lights-titel, is blij met het uiterlijk van zijn bolide: “Ik denk echt dat Pato en ik dit seizoen over de mooiste auto’s op de grid zullen beshikken. Ik hou van het matzwart met het papaja-oranje. Het past goed bij elkaar en het ziet er echt gruwelijk uit

Arrow McLaren SP voegt mogelijk nog een derde auto aan de line-up toe voor de Indy 500. Teambaas Sam Schmidt zette vorige week al de deur open voor Fernando Alonso, die na het mislukken van zijn Indy 500-deal met Andretti op zoek moet naar een stoeltje bij een ander IndyCar-team.