Zoon Montoya maakt autosportdebuut bij Prema

5 februari 2020  

Sebastian Montoya, de 14-jarige zoon van oud-Formule 1-coureur en IndyCar-legende Juan Pablo Montoya, maakt dit jaar de overstap naar de autosport. De jonge Colombiaan zal dit jaar voor het team van Prema uitkomen in de Formule 4

Net als zijn vader Juan Pablo – die zeven F1-races won, twee keer de Indy 500 op zijn naam schreef en afgelopen seizoen nog kampioen werd in het Amerikaanse IMSA endurance-kampioenschap – kan ook de pas 14-jarige Sebastian aardig overweg met vier wielen en een stuur. Het natuurtalent is sinds zijn achtste actief in de karts. In de beginjaren was hij vooral in Amerika actief, maar de voorbije jaren heeft hij ook in de Europese kartkampioenschappen zijn snelheid bewezen.

Overstap naar de auto’s

Dit jaar maakt de 14-jarige Montoya vanuit de karts de overstap naar de autosport. De Colombiaan gaat voor het team van Prema deelnemen aan het Italiaans Formule 4-kampioenschap, terwijl hij ook een aantal races in het Duits F4-kampioenschap voor zijn rekening gaat nemen. De jongeling heeft reeds al getest met de Formule 4-bolide en kan dan ook niet wachten op de eerste race.

“Ik ben ontzettend blij dat ik nu kan gaan racen met auto’s en dat ik in 2020 de kans in de Formule 4 krijg met zo’n topteam als Prema”, aldus Montoya. “Het team beschikt over alle middelen en heeft de juiste mensen aan boord om mezelf te kunnen ontwikkelen als coureur. De concurrentie zal niet mals zijn, maar dat is alleen maar positief omdat ik me daardoor op en naast de baan tot het uiterste kan pushen.”

Montoya krijgt bij Prema gezelschap van de Italiaan Gabriele Mini, de Braziliaan Gabriel Bortoleto Braziliaanse karter Gabriel Bortoleto en de Zweed Dino Beganovic. Teambaas Angelo Rosin zegt erg uit te kijken naar het nieuwe seizoen.

Leerjaar

“We heten Sebastian van harte welkom in ons team. Hij is een geweldige aanvulling van onze line-up en zijn overgang naar de formulewagens is nu al heel positief. Het komende seizoen wordt voor hem een leerjaar, maar kijkende naar wat we nu al van hem hebben gezien zal hij denk ik snel een van de coureurs worden die voorin mee kunnen vechten. We kunnen niet wachten tot het seizoen begint.”