MEMO TOURS rijder Rob van Veghel valt Mirjam Pol aan in Stage 5 – Balkan Offroad 2019

19 september 2019  

Vandaag heeft de rally zich verplaatst naar Shkorpilovtsi – vlakbij Varna, aan de zwarte zee, Oost Bulgarije. Rob van Veghel rijdt zijn eerste rally en doet het geweldig, vandaag ging hij vol in de aanval om de eerste plaats te veroveren. In SS1 werd hij 1e, en maakt 5 minuten goed op de nr 1, Mirjam Pol. SS2 was voor Lodie Boelhouwer, en ook SS3 zette Lodie op zijn naam

Een lange dag, met in totaal zo’n 335 km Special. De lengte van de dag en de moeilijkheidsgraad van het navigeren, concentratie was zeker vereist, waren vandaag bepalend voor het klassement

Niet voor iedereen verliep deze lange Stage zonder problemen. Ruud Franssen “parkeerde” zijn motor in het water

Bram vd Wouden had problemen met zijn roadbook. Gelukkig wist hij de schade in het klassement te beperken, 4e Stage 5 en 4e Overall!

Jack Neuen moest Stage 5 voortijdig staken, zijn motor wilde niet meer starten. Hij werd door Gert-Jan en Bennie opgehaald, en meegenomen naar het volgende bivouac.

De strijd is zeker nog niet beslist! De komende 2 dagen zullen de tracks sneller en sneller worden, door het glooiende landschap. 35 gr.C, , volop zon! Rob van Veghel heeft vandaag een blessure opgelopen. De monteurs hebben zijn motor weer geprepareerd voor Stage 6, deze staat er weer fit bij. Hopelijk is dat morgenochtend ook het geval voor Rob!