Raivo Dankers kent moeilijke EMX250 wedstrijd in Zweden

27 augustus 2019  

Raivo Dankers van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft een moeilijke laatste wedstrijd om het EMX250 Kampioenschap in het Zweedse Uddevalla gekend. Dankers kon het gehele weekend niet lekker in zijn ritme komen op het verraderlijke circuit en kwam daardoor niet tot scoren.

Door de vele regenval op de dagen voorafgaande aan de wedstrijd ontstonden er diepe sporen. Raivo begon enthousiast aan het weekend maar merkte al snel dat het ritme er niet lekker in zat. In de tijdtraining zette hij verschillende keren aan maar slaagde er niet in om er een perfecte ronde uit te persen waardoor hij op een negenentwintigste tijd strandde.

Raivo hoopte dat het in de manches anders zou zijn maar ook toen ging het niet lekker. In de tweede manche kwam hij met een 23ste plaats nog in de buurt van de punten maar helaas kon hij het verschil niet maken en bleef puntloos in Zweden.

Door de nulscore in Zweden is de crosser uit Heesch in de eindstand van het EMX250 Kampioenschap buiten de top tien gevallen en heeft het kampioenschap afgesloten op een dertiende plaats.

Eindstand EMX250 Kampioenschap:

1 Roan van de Moosdijk 325 Pnt

2 Stephen Rubini 319 Pnt

3 Alberto Forato 314 Pnt

4 Rene Hofer 227 Pnt

5 Thibault Benistant 161 Pnt

13 Raivo Dankers 97 Pnt