Leerzame wedstrijd voor Pim Garvelink op Duivelsbergcircuit

26 juli 2019  

Afgelopen weekend reed Pim Garvelink op het Duivelsbergcircuit in het Belgische Maasmechelen een wedstrijd meetellend voor de BelNed Cup. De jonge Brabander wist goede tijden te noteren tijdens de verschillende heats maar een kort technisch probleem zorgde voor het missen van de semi finales.

Zondagochtend vroeg begonnen de eerste manches en Pim Garvelink wist tijdens die manches zijn tegenstanders, waarvan de meesten in auto’s met veel meer vermogen reden, goed te volgen. In de derde manche wist hij, mede geholpen door een slim moment van jokeren, zijn eigen manche te winnen.

“De manches liepen echt gewoon goed. Ik kon de snellere mannen voor me gewoon echt goed volgen en tijdens de derde manche viel alles gewoon op zijn plek. Ik ben erg tevreden dat ik met mijn Honda Civic de meer ervaren coureurs, die soms wel met 80PK meer rijden, gewoon weet te volgen en soms zelfs voor te blijven,” aldus Pim na afloop van de eerste drie manches.

Door de constante tijden en de tiende tijd algemeen in de derde manche wist Pim zich op pole position te plaatsen voor de Q-finale. De start van de finale ging prima en Pim kwam als tweede de Duivelsberg af razen. Net op dat moment hield de motor in waardoor Pim besloot van het gas af te gaan en de rest voorbij te laten. Enkele momenten later herpakte de krachtbron van de Honda Civic Type R zich en gaf Pim weer volgas om de deelnemers voor hem weer in te halen. Helaas was hiervoor het resterende deel van Q-finale te kort waardoor hij genoegen moest nemen met een vierde plaats en een reserve plaats voor de semi-finale. Helaas voor Pim kwamen alle deelnemers in die semi-finales aan de start waardoor hij deze en de afsluitende finale vanaf de zijlijn moest aanschouwen.

“Ik baal er enorm van dat juist op dat moment de motor van de Civic inhield anders had er zeker een semi-finale plaats ingezeten. Desondanks ben ik wel gewoon tevreden met het verloop van de manches en de resultaten die ik heb weten te noteren. Natuurlijk had ik erg graag de semi-finales gehaald maar ik wilde geen onnodige risico’s lopen met de motor dus moest wel van het gas toen de motor begon te haperen. Na de Q-finale hebben we het probleem met de motor weten te achterhalen en ook al direct verholpen. Over een paar weken staan we weer aan de start van de volgende wedstrijd en ik heb er nu al zin in,” sluit Pim Garvelink af