Degelijke wedstrijd brengt Pim Garvelink elfde plaats op Eurocircuit

26 juni 2019  

Onder prachtig zomerse omstandigheden werd afgelopen zondag een wedstrijd meetellend voor het Nederlands Kampioenschap Rallycross verreden op het Eurocircuit in Valkenswaard. De wedstrijd begon lastig voor Pim Garvelink met wat kleine foutjes van hemzelf en wat technische problemen aan de Honda Civic Type R. Ondanks die problemen wist hij toch de zesde tijd in de semi-finale twee te behalen wat uiteindelijk resulteerde in de elfde plaats in zijn klasse.

Al tijdens de vrije training zondagochtend kreeg Pim te maken met een lastig technisch mankement aan de Honda Civic. Na de eerste volle ronde begaf de stuurbekrachtiging het waardoor hij naast de baan in de zandbak terecht kwam.

“Het was wel even schrikken op het moment dat de stuurbekrachtiging het niet meer deed. Uit alle macht heb ik nog geprobeerd de auto op de baan te houden maar ik kreeg het stuur gewoon niet ver genoeg gedraaid in die korte tijd.”

Na een snelle reparatie kon Pim wel gewoon van start voor de eerste manche die hij dan ook op een prima elfde plaats algemeen wist af te ronden. Een lekke band zorgde vervolgens tijdens de tweede manche voor een vroegtijdig einde. Pim moest er dus voor zorgen dat hij tijdens de derde manche wel een tijd op de klokken reed om zich te kunnen plaatsen voor de semi-finales. In die derde manche ging Pim voortvarend van start en wist hij beslag te leggen op de eerste plaats in zijn groep en de tiende plaats in zijn klasse.
In de semi-finale moest Pim van start vanaf plaats zes en ondanks fel aandringen moest hij genoegen nemen met dezelfde eindpositie. Als tijd wist hij een elfde tijd op de klokken te rijden waardoor hij weer belangrijke punten voor het kampioenschap wist te scoren.

“Die derde manche liep gewoon erg lekker en ik ben dan ook blij om mij nog te kunnen plaatsen voor de semi-finales. In de semi-finale waren de tegenstanders gewoon erg sterk. Ik heb een prima semi-finale gereden maar heb geen mogelijkheid gehad om echt aan te vallen. Het is belangrijk om de semi-finales te halen om punten voor het kampioenschap te scoren dus ben ik tevreden over de uitslag