Pim Garvelink wacht sterke competitie tijdens vierde ronde NK Rallycross

21 juni 2019  

Aanstaande zondag staat alweer de vierde ronde van het Nederlands Kampioenschap Rallycross op het programma. Maar liefst 108 deelnemers hebben zich ingeschreven voor de wedstrijd en in de Supernationals MIN, de klasse waarin Pim Garvelink rijdt met zijn Honda Civic Type R, zijn maar liefst 31 deelnemers ingeschreven.

“Dit weekend mogen we weer rijden op Valkenswaard. Na de wedstrijd op Buxtehude kan ik nu weer starten op bekend terrein en ik kan wel zeggen dat ik er zin in heb. Ik sta momenteel op de vijfde plaats in het kampioenschap en heb iedere wedstrijd nog punten weten te scoren. Robbe Goris, Filip Woltowicz en Mandy Kasse hebben redelijk wat voorsprong op mij en de deelnemers voor en achter mij. De verschillen tussen de nummer drie en vijf zijn echter maar één punt en dat betekent dat ook dit weekend de punten heel erg belangrijk zijn. Ik ga dan ook weer vol aan de bak en proberen de finale te halen.”

“Na Buxtehude moest er wel het een en ander gebeuren aan de Honda Civic. De aandrijfassen zijn weer voor elkaar gemaakt. Daarnaast heb ik besloten de schokbrekers weer wat aan te laten passen voor een nog betere wegligging op het circuit. Natuurlijk betekent dit dat ik zondag eerst weer even aan de slag moet om de perfecte afstelling te krijgen maar tijdens de afgelopen wedstrijden had ik dat redelijk snel voor elkaar. Dat moet dus ook dus weekend wel goed komen. Daarnaast ben ik erg benieuwd hoe mijn vader het gaat doen. Op Buxtehude is zijn crosskart flink beschadigd geraakt na een crash en voor vaderdag heb ik hem een race in de 2CV klasse cadeau gegeven, de klasse waarin hij is begonnen in de rallycross. Ik heb dus ontzettend veel zin in dit weekend,” sluit Pim Garvelink af.

Aanstaande zondag beginnen de heats met de vrije trainingen rond 10:00 uur en om 11:30 uur zullen de daadwerkelijke wedstrijden gaan starten. Rond de klok van 17:30 uur zijn de winnaars van deze ronde van het NK bekend.