Ivano van Erp keert terug met top drie plaats in het EK 85 in Arnhem

17 juni 2019  

Ivano van Erp van het IvE432 Yamaha team heeft zich in de voorrondes van het Europees Kampioenschap 85cc Noord/West als tweede weten te kwalificeren voor de finale in Loket, Tsjechie. Door een sleutelbeenblessure kon van Erp zich helemaal niet voorbereiden op de vijfde wedstrijd van de competitie in Arnhem maar wist hier toch al een manche derde te worden.

Op vrijdag voor de wedstrijd in Arnhem kreeg Ivano pas het groene licht van de dokter dat hij weer op de motor mocht stappen. Zonder enige voorbereiding begon Ivano aan het weekend. Op zaterdag bouwde hij zijn snelheid rustig op en nam geen enkel risico. Toch wist hij zich als derde te kwalificeren voor de wedstrijd zodat hij in beide manches een ideale startplaats uit kon kiezen.

In de eerste manche pakte hij een redelijke start en kon rond de twaalfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de wedstrijd kwam hij netjes terug naar voren. Echter op een zevende plaats rijdend sprong hij op een schans te ver waardoor hij een flinke pijnscheut in zijn arm kreeg. Met een van pijn vertrokken gezicht verdween hij uit de wedstrijd en twijfelde eraan of hij in de tweede manche wel kon rijden.

In de pauze begon het steeds beter te gaan met zijn schouder waardoor hij toch van start ging. Ditmaal zat hij er beter bij met de start en kon als achtste aan de wedstrijd beginnen. Dat de pijnstillers goed hun werk deden, was duidelijk te zien want Ivano knokte zich naar voren en wist zijn Yamaha op een derde plaats over de finish te sturen.

Ivano en het team willen iedereen bedanken voor het vertrouwen en hun inzet in de afgelopen maanden want zonder jullie was dit allemaal niet mogelijk.