Sterke wedstrijd voor Pim Garvelink op Estering

4 juni 2019  

Afgelopen zondag werd op de Estering in het Noord-Duitse Buxtehude een wedstrijd gereden meetellend voor het Belgisch Rallycross Kampioenschap. Pim Garvelink keek al lange tijd reikhalzend uit naar dit raceweekend. Uiteindelijk miste Pim, mede dankzij een technisch mankement aan de Honda Civic, de afsluitende finale. Desondanks kijkt hij toch terug op een sterke wedstrijd tijdens zijn debuut op de Estering.

Na de technische keuringen op zaterdag begon de wedstrijd pas echt op zondagochtend. De vrije training heeft Pim vooral gebruikt om het parcours te leren kennen. Dat hij voor het eerst op de Estering reed bleek niet uit de tijd gereden tijdens de eerste manche waarin hij een twaalfde tijd in de Supernationals MIN wist te noteren. Tijdens de tweede manche kwam Pim, na de jokerlap, tussen een aantal andere deelnemers terecht. Hierdoor kon hij niet meer rijden voor een echt snelle tijd maar moest hij zich volledig focussen om zijn positie te kunnen behouden. Dat resulteerde uiteindelijk in de negentiende tijd in zijn klasse.

“Wat een geweldig circuit is de Estering. Je merkt echt aan alles dat dit circuit is aangelegd en onderhouden voor de rallycross. Op het lange rechte stuk aan de achterzijde van het circuit wordt er echt hard gereden en dat snelle stuk wordt vervolgens opgevolgd door een zeer technisch stuk waarin het echt op het sturen aankomt. De twaalfde tijd tijdens de eerste manche was een goed begin. Helaas wist ik dat tijdens de volgende manche niet te herhalen,” vertelt Pim Garvelink.

Met nog een plaats in de Q-finale in het vooruitzicht startte Pim de derde manche. Een aantal snellere coureurs wisten hem tijdens die manche nog te passeren in het klassement maar desondanks eindigde Pim als zestiende algemeen wat hem een startbewijs voor de Q-Finale opleverde.
Tijdens de Q-Finale ging Pim vooruitstrevend van start en wist hij beslag te leggen op de tweede plaats. Die tweede plaats wist hij tot de voorlaatste ronde sterk vast te houden. Uiteindelijk gooide een gebroken aandrijfas in de voorlaatste ronde roet in het eten. Hierdoor wist Pim zich niet te kwalificeren voor de finale en eindigde hij uiteindelijk op een veertiende plaats in de Supernationals MIN.

“Ik heb echt gevochten om de Q-Finale nog te kunnen bereiken en ik ben zeer tevreden dat dit is gelukt. Dat in die Q-Finale de aandrijfas van de Honda breekt is natuurlijk erg zuur maar ook dat hoort bij onze sport. Ik heb ontzettend genoten van dit weekend en het circuit. De komende tijd gaan we weer met de Honda aan de slag om deze weer klaar te maken voor de volgende wedstrijd op het Eurocircuit,” sluit Pim Garvelink af.