Leerzaam weekend voor MX Rookie Jeremy

18 april 2019  

Afgelopen weekend 13 en 14 april stond de eerste Dutch Masters of Motorcross op het programma voor Jeremy. Dat het een bijzonder weekend zou worden was vooraf bekend, maar dat het zo hectisch en chaotisch zou worden had niemand verwacht.

Op zaterdag stond de kwalificatie voor een startplaats bij de eerste 50 rijders op het programma. Na de inschrijving bleek dat er minder dan 50 rijders waren en verviel de kwalificatie training op zaterdag voor deze wedstrijd. Dit werd om 13.00u bekend gemaakt. Er werd in allerijl besloten om niet deel te nemen aan de vrij training, maar af te reizen naar Lottum waar ‘s middags het ONK Jeugd Motorcross wedstrijd voor de MON plaats zou vinden. Telefonisch werd hiervoor de inschrijving met de MON geregeld (met dank daarvoor) en stond Jeremy om 14.15u aan het starthek in Lottum.

Helaas was het startveld niet zo groot, omdat er meerdere rijders in Oss aan de start stonden en niet in allerijl naar Lottum waren afgereisd. Na een matige start in de eerste manche klom Jeremy gestaag omhoog om halverwege de wedstrijd de leiding in handen te nemen en deze niet meer af te staan.

In de tweede manche ging Jeremy als tweede van start en stootte in de tweede ronde gelijk door naar de eerste positie. Ook deze manche sloot hij winnend af en haalde de totaal overwinning van deze wedstrijd binnen.

Op zondagmorgen ging de wedstrijd in Oss verder met een kwalificatietraining, die tevens als startopstelling telde voor de beste 40 rijders. Op de technische baan van Oss pakte hij het juiste ritme en reed een mooie elfde plaats in deze training.

De eerste manche begon al slecht, omdat het starthek niet viel. Na twee herhalingen met een hoop concentratieverlies viel het hek uiteindelijk wel en begon Jeremy daarmee de wedstrijd op een 30e plaats. In de eerste 15 minuten werden 12 plaatsen goedgemaakt, daarna stagneerde zijn opmars. Door een klein foutje verloor hij weer vier plaatsen om uiteindelijk toch nog als 20e over de streep te komen.

De tweede manche ging na drie mislukte starts uiteindelijk niet meer door. Iedereen stond achter het starthek en wederom viel het hek niet. Daarop werd besloten om voor het starthek met een vlag te starten, wat uitliep op een chaos met een complete valse start. De KNMV besloot na drie rondes de wedstrijd te staken en een herstart te doen. Van deze herstart is het echter nooit gekomen, omdat de reparatie aan het starthek te veel tijd in beslag zou nemen. Deze manche werd officieel gecanceld.

Terugkijkend hierop; weer geleerd hoe om te gaan met dit soort niet alledaagse situaties. Komend weekend zal Jeremy op zaterdag in Well en zondag in Grevenbroich van start gaan.

Met Rookie Damien gaat het alweer wat beter. Hij is nagenoeg van de pijn verlost en moeder natuur zal het bot verder moeten genezen, voordat hij weer kan rijden.