Top tien finish voor Pim Garvelink tijdens eerste wedstrijd NK Rallycross

16 april 2019  

Afgelopen weekend reed Pim Garvelink zijn eerste wedstrijd in een nieuwe klasse van het Nederlands Rallycross Kampioenschap op Nederlandse bodem. Op het Eurocircuit nabij Valkenswaard startte Pim in de Supernationals Min en moest het daarin opnemen tegen een flink aantal ervaren coureurs. Na een zeer stabiele wedstrijd moest hij helaas als eerste reserve de finale vanaf de zijlijn toekijken. Pim eindigde uiteindelijk als negende algemeen waarover hij, zeker gezien de concurrentie, heel erg tevreden is.

“Het was toch wel even spannend zo de eerste wedstrijd in Valkenswaard. Natuurlijk had ik al eerder de wedstrijd in België gereden maar toen was het kletsnat. Tijdens de testdag enkele weken geleden was het wel droog maar zo’n testdag is gewoon niet te vergelijken met een echte wedstrijd. Het was in het begin nog even zoeken naar grip maar al snel kreeg ik het goed onder controle. Ik kon de echt snelle, ervaren tegenstanders qua tempo nog niet altijd goed volgen maar over het algemeen kon ik gewoon lekker meekomen.

Na de eerste twee heats stond ik op de negende plaats algemeen. Nog niet genoeg om de finale te halen. Vlak voor de start van de laatste heat werd bekend dat de semi-finale niet zou worden verreden doordat er geen ambulance beschikbaar was. Deze was met één van de baanposten die onwel was geworden naar het ziekenhuis vertrokken. (gelukkig hoorde ik later die avond dat het goed ging met de baanpost) Of ik de finale zou gaan halen hing dus volledig af van mijn resultaat in de laatste heat. Ik heb echt alles geprobeerd en er uiteindelijk nog een zevende tijd algemeen uit weten te persen. Toch bleek het niet genoeg om nog door te schuiven naar de achtste plaats – wat wel een startplek in de finale zou zijn.

Op dat moment was het wel even jammer dat ik de finale vanaf de zijlijn moest aanschouwen maar nu ik er op terugkijk moet ik gewoon heel erg tevreden zijn met dit resultaat. De komende weken gaan we weer aan de slag om te kijken of we de Civic nog weer wat sneller kunnen maken,” vertelt Pim Garvelink.