Update dag 5 & 6 – Drie dagen ploeteren en klussen

14 januari 2019  

Vandaag staat een grote lus op het programma, waarbij het bivak gewoon in San Juan de Marcona blijft. Gisteren zijn er bij veel deelnemers problemen geweest waardoor het enorm onduidelijk is wie er vandaag nog aan de start kunnen verschijnen. Velen zijn achtergebleven in de duinen en blijkbaar is ook de verwachting dat er vandaag meer van dat werk zal plaatsvinden.

De start van de etappe van vandaag is uitgestart door mist, wat altijd gevolgen heeft voor het opstijgen van de helikopters. Cruciaal om de veiligheid van de deelnemers te bewaken, dus dit betekent eigenlijk altijd dat de start later is. Inmiddels zijn de motoren wel van start.

Voor ons is het nu niet duidelijk of wij zullen mogen starten. De naam van Willems en Van Pelt komt niet voor in de startlijsten vandaag, ondanks de finish gisteren, ruim op tijd en zonder gekke dingen. We vinden de naam van Maik en Rob wel terug op de uitvallerslijst maar als we iets geleerd hebben door de jaren heen is dat dit niets zegt (zo schreef de organisatie vorige week zelf dat Robby Gordon uit de rally lag, terwijl hij gewoon reed en rectificeerde dat later die dag). Vooralsnog kunnen we niet veel anders dan afwachten, maar de kans is erg klein dat we via de live timing vandaag iets gaan zien van de Hilux. De auto’s starten tussen 14:00 en 16:00 uur (NL tijd) dus als ze mogen zullen ze dan vertrekken. Als er nieuws is, melden we dat hier!