Nancy van de Ven en Yamaha verlengen samenwerking met twee jaar

9 november 2018  

Nancy van de Ven en Yamaha hebben hun samenwerking verlengt. Van de Ven, die al haar successen in het wereldkampioenschap dames met Yamaha heeft weten te behalen, zal t/m 2020 actief blijven op het Japanse motormerk.

Van de Ven kwam in de laatste drie jaar dichtbij de wereldtitel bij de dames en is blij dat ze ook in de komende twee seizoenen op de steun van Yamaha kan rekenen.

Commentaar Nancy van de Ven:‘’Yamaha heeft mij altijd van het best mogelijke materiaal voorzien en daarom is het fijn dat ik ook in de komende twee seizoenen op hun steun kan rekenen. Ze hebben mij altijd door dik en dun gesteund en het voelt als familie voor mij. Niets stond mij dan ook in de weg om opnieuw mijn handtekening onder het contract te zetten.’’

De laatste twee seizoenen heeft Yamaha de wereldtitel bij de dames binnen weten te halen en ook dit seizoen domineerden ze het kampioenschap. Van de zes wedstrijden wisten ze er maar liefst vijf te winnen.

Commentaar Erik Eggens (motorcrossmanager voor Yamaha Motor Europe): ‘’We zijn als Yamaha blij dat we Nancy ook in 2019 en 2020 op de Yamaha YZ-250F in actie gaan zien. De laatste drie seizoenen miste ze net de wereldtitel maar met haar werkhouding en inzet ben ik ervan overtuigd dat ze in de komende jaren opnieuw kanshebber is. Wij als Yamaha zullen er alles aan doen om aan haar wensen te voldoen en zullen haar steunen waar nodig.’’

Nu het wereldkampioenschap erop zit, zijn alle peilen gericht op seizoen 2019. Nancy zal een operatie aan haar onderbeen ondergaan om de schroeven die er eerder dit jaar zijn ingezet te laten verwijderen. Daarnaast zal ze nog een aantal wedstrijden in Nederland rijden waaronder de Knock Out Beachrace in Scheveningen!