NTS RW Racing GP duo gaat goed met lastige omstandigheden in Sepang om

2 november 2018  

Op een warme en vochtige vrijdag in Maleisië heeft Joe Roberts opnieuw een zeer sterke prestatie geleverd met het zeer snel leren van een nieuwe baan terwijl Steven Odendaal ook op een goede manier begon aan het voorlaatste raceweekend van het seizoen.

De teams en coureurs werden welkom geheten met typische weersomstandigheden in het zuid-Aziatische land met een nog deels natte baan na regenval gedurende de nacht en enkele druppels in de tweede sessie waardoor veel coureurs terugkeerden naar de pitbox.

Na goede progressie geboekt te hebben tijdens de vorige ronde van het kampioenschap vorige week in Phillip Island reisde het Nederlandse Moto2 team gemotiveerd naar de Maleisische Grand Prix waarbij met name de Zuid-Afrikaanse coureur Steven Odendaal uitkeek naar zijn terugkeer op het gigantische Sepang circuit, zo’n 70 kilometer van de hoofdstad Kuala Lumpur. De vrijdag werd besteed om de juiste setting te vinden voor deze technische baan waarbij Odendaal de dag uiteindelijk als 22e afsloot.

Joe Roberts deed zijn eerste ervaring op Sepang op onder lastige omstandigheden in de eerste vrije training maar wist vervolgens het circuit zeer snel te leren waarbij hij zijn rondetijd in de middagsessie met maar liefst drie seconden aanscherpte en hij daarmee als zestiende eindigde.

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), FP1: P20 – 2´10.357 (14/14) / FP2: P22 – 2´08.826 (17/17):

“Naast de wisselende omstandigheden vandaag hebben we geluk gehad dat we de eerste dag veel tijd hebben gehad op een droge baan. We hadden wel de nodige moeite met de setup waar ik nog niet helemaal blij mee ben, maar ik denk dat we deze problemen op kunnen lossen als we alles analyseren en we er zeker van kunnen zijn dat we morgen sterker terugkomen

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), FP1: P27 – 2´11.309 (17/18) / FP2: P16 – 2´08.171 (12

“In onze eerste dag hier op Sepang, wat ook de eerste keer voor mij was dat ik hier gereden heb, eindigden we slechts 1,2 seconde achter de snelste coureur. Dit gebeurde op een dag waarbij ik vond dat de omstandigheden best listig waren en waarbij de baan deels nat was. Uiteindelijk is het eerste gevoel met de baan goed waardoor we op P16 geëindigd zijn. Dit is heel mooi, dus moeten we nu verder gaan en ik denk dat er nog meer te vinden is omdat ik in mijn snelste ronde nog een aantal foutjes maakte. Ik hoop op een droge kwalificatie en dat we vanaf hier verder kunnen verbeteren.”