NTS RW Racing GP arriveert Down Under

25 oktober 2018  

De rijders van het team, Steven Odendaal en Joe Roberts, zijn enthousiast over hun debuutrace op het ultrasnelle en vloeiende Phillip Island Circuit, gelegen in het prachtige Zuid-Australische landschap.

NTS RW Racing GP heeft het teleurstellende resultaat van de Motegi race van afgelopen zondag vrij snel achter zich gelaten. De lange reis vanuit Japan was zeker een steun in de rug, maar zodra Steven Odendaal en Joe Roberts de brug overstaken om naar Phillip Island te gaan, werden ze allebei overweldigd door veel indrukken en wow’s en verkenden ze het mooie eiland voor de eerste keer.

Het Phillip Island Grand Prix Circuit is een vrij uniek circuit, een circuit waar één van de hoogste gemiddelde snelheden van de kalender gemeten worden. Aan de andere kant is de Australische Grand Prix op de een of andere manier een nachtmerrie voor de Europese fans vanwege het grote tijdverschil. Elke dag in het weekend begint de het programma kort na middernacht en eindigt het al vroeg in de ochtend CET. In de nacht van zaterdag op zondag zal de overgang van zomer- naar wintertijd ook nog eens een extra impact hebben

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing RG, NTS):

“Na een lange reis naar Australië om naar deze prachtige plek te komen, ben ik enthousiast om op een circuit te zijn dat eruit ziet alsof het een geweldig circuit is. Daarom kan ik niet wachten om mijn been weer over mijn NTS-machine te zwaaien. Daarnaast geloof ik dat we hier veel competitiever kunnen zijn dan de vorige keer in Motegi, dus ik kijk ernaar uit om het team te laten glimlachen en te laten genieten. Ik ben er zeker van dat we dit weekend een paar punten mee naar huis kunnen nemen. Ik wil ook graag van deze gelegenheid gebruik maken om het team te bedanken voor het feit dat ze er echt altijd 100% voor gaan”.

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS):

Nou, Australië is een circuit waar ik nog nooit geweest ben, maar het is een circuit waar ik al van jongs af aan van droomde om er te rijden omdat je hier vaak geweldige races ziet. Dit circuit is zo’n circuit waar je als coureur altijd graag een keer wil rijden. Daarom is het geweldig om hier te zijn. Toen ik gisteren een rondje liep, is het net zo mooi als wat ik er van op tv heb gezien. Afgezien van dat, ik denk dat het een goed weekend wordt, niet alleen wat betreft de baan, dit geweldige landschap en al het andere hier. Bovenal zal deze layout me goed bevallen, want ik geniet altijd van snelle en vloeiende tracks. Aan de andere kant, als we verder kunnen gaan met al de positieve punten en de goede resultaten die beginnen te komen en de progressie en alles, als we deze allemaal meenemen in dit weekend, ben ik er zeker van dat we weer een geweldig weekend gaan doen”.