Raivo Dankers maakt sterk 250 debuut in de strandcross in Vlissingen

1 oktober 2018  

Raivo Dankers van RD10 heeft in de strandcross van Vlissingen een sterk debuut gemaakt in de 250 klasse. Dankers won de eerste manche maar moest in de tweede manche na twee valpartijen genoegen nemen met een vijfde plaats, waarmee hij tweede werd in de daguitslag.

Voor de start van de eerste manche trok Raivo lootje 59, wat betekende dat hij vanaf de tweede startrij moest starten. Ondanks dit kwam hij best goed uit de start en kwam al snel aan op een twintigste plaats. In de daaropvolgende ronden zette hij zijn opmars verder en stootte door naar een tiende plaats waarvan hij opdat moment al de hoogst geklasseerde 250 rijder was. Omdat Raivo het tempo strak hield tot aan de finish wist hij nog drie plaatsen winst te boeken en kwam als zevende van de gecombineerde 250/450 klasse over de finish en won hiermee de 250 klasse.

De start van de tweede manche was beter maar helaas haperde hij in de eerste bocht waarbij vele plaatsen verloren gingen. Gedurende de wedstrijd vocht hij zich terug naar een tiende plaats en ging de strijd aan met Joel van Mechelen om de eerste plaats in de 250 klasse. Helaas verloor hij zijn kansen op de overwinning door twee valpartijen waardoor hij op een vijfde plaats van de 250 klasse over de finish kwam.

Met een 1-5 in de manches eindigde Raivo op een tweede plaats in het dagklassement. Aankomend weekend zal Raivo weer terug op de 125cc stappen om van start te gaan in de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Geldermalsen.

Daguitslag 250 strandcross Vlissingen:

1 Joel van Mechelen 191 Pnt

2 Raivo Dankers 186 Pnt

3 Tallon Verhelst 179 Pnt