Geweldige kwalificatie voor NTS RW Racing GP onder lastige omstandigheden

26 augustus 2018  

Zowel Joe Roberts als ook Steven Odendaal presteerden zaterdag tijdens de kwalificatie zo sterk dat ze lange tijd tussen de koplopers te vinden waren om zich uiteindelijk respectievelijk als twintigste en vijfentwintigste te kwalificeren voor de race van zondag.

Typisch veranderlijk Brits weer beinvloede het schema op zaterdag, of te wel een korte regenbui zorgde voor natte circuitcondities tijdens de MotoGP kwalificatie eerder op de dag, maar toen de Moto2 coureurs aan hun kwalificatie begonnen was het droog en kreeg men tijdens de sessie te maken met een opdrogende baan.

Ondanks de lastige omstandigheden als gevolg van een half natte en half droog Silverstone circuit lieten beide NTS RW Racing GP coureurs meteen het waren potentieel zien van hun NTS machine. Joe Roberts leek ineens vleugel gekregen te hebben, de coureur uit Los Angeles reed de ene na de andere snelle rondetijd en zag zijn naam zelf enige tijd tussen de topcoureurs bovenaan de lijst staan terwijl ook Steven Odendaal met een aantal aansprekende ronden zich goed wist te handhaven. Zondag tijdens de race kan het echter zomaar weer eens helemaal anders zijn, de voorspellingen zijn namelijk dat er zware stortregens op komst zijn

Let op: er is voor zondag een gewijzigd tijdschema, de Moto2 race zal om 15:30 uur Nederlandse tijd van start gaan.

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), Grid position P25 – 2´10.112 (14/16

“Vanwege de lastige omstandigheden was het vandaag een hele moeilijke kwalificatie. Maar toen de lichten op groen gingen waren we er meteen bij en hebben we meteen vanaf het begin gepusht. Helaas wisten we ons uiteindelijk slechts op P25 te kwalificeren, maar ondanks dit hebben we zeker een aantal positieve punten weten te vinden die ons naar voren kunnen brengen mocht het een droge race worden. Maar ik denk dat dit niet het geval zal zijn, dus laten we eens kijken wat we onder natte omstandigheden kunnen doen en de jongens van het team iets te bezorgen om naar uit te kijken voor de komende races .”

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), Grid position P2 – 2´09.582 (17/19):

Wow, wat een spannende kwalificatie was dit voor ons vandaag, helemaal toen we naar de vierde plaats op de lijst wisten te komen. En dat dit keer onder droge omstandigheden, het was dus best wel verbazingwekkend om dat te kunnen doen. Misschien hebben we een klein foutje gemaakt in onze bandenkeuze, dit omdat wij de hele sessie op de hardere band zijn blijven rijden terwijl de rest besloot om in de slotfase te kiezen voor de zachtere band omdat de temperaturen hoger werden en de baan steeds droger werd. Dit gaf hun een duidelijk voordeel aangezien ik binnen één minuut terugviel van P8 naar P20. Daarnaast is het voor het team erg spannend om vooraan te staan onder droge omstandigheden. Op dit moment is ons gevoel op een droge baan gewoon erg goed, maar ik denk dat we daar helaas morgen niet veel aan zullen hebben omdat de prognoses zijn dat het nat zal gaan worden. Hoe dan ook, deze prestatie is het gevolg van keihard werken door het team, en als we gewoon hard blijven werken morgen dan moet het mogelijk zijn om in de race nog een wel een aantal plaatsen verder naar voren te komen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we kunnen strijden voor een goede klassering.”

Jarno JANSSEN (Team manager):

Ik denk dat we vandaag een geweldige prestatie hebben geleverd tijdens de kwalificatie. Eigenlijk is het hele weekend al positief geweest, dit omdat we in staat waren om goede verbeteringen aan te brengen. De vorige leer in Oostenrijk hadden we al een aantal veelbelovende momenten, maar dit weekend konden we zien dat we competitiever waren als voorheen, wat absoluut goed is voor RW Racing en NTS en natuurlijk ook voor beide rijders. De kwalificatie zelf was interessant om te zien, helemaal toen de omstandigheden steeds beter werden. Dit onderstreepte ook hoe belangrijk het is om in de laatste ronden op je best te zijn. Helaas waren we vanwege een paar kleine dingetjes niet op ons best op het beslissende moment. Maar we hebben het over het algemeen goed gedaan, we waren nagenoeg de gehele sessie heel sterk en heel snel. Daarom zijn we positief gestemd, maar morgen is een andere dag. De voorspellingen zijn regen, dus het zal voor ons de eerste race zijn op een natte baan maar daar kijken we ook naar uit