Succesvol rallycross weekend voor Pim Garvelink

15 augustus 2018  

Afgelopen weekend stond het Eurocircuit in Valkenswaard volledig in het teken van de vierde ronde van het Nederlands Rallycross Kampioenschap. Op zowel zaterdag als zondag werden er trainingen en heats verreden en voor Pim Garvelink eindigde dit weekend uiteindelijk net naast het podium op een vierde plaats algemeen.

Op de zaterdag werden de eerste trainingen en de eerste heat verreden en het weekend begon voor Pim met de nodige kleine probleempjes.

“De eerste training verliep eigenlijk heel erg goed. Toen ik over de finish kwam voelde ik veel onstabiliteit aan de achterkant van de auto. Bij de tent aankomen kwamen we erachter dat de bevestiging van de draagarm afgebroken was. Door het uitgebreide tijdschema was er gelukkig voldoende tijd voor de mannen van M Fabrications om dit weer te herstellen.
Tijdens de eerste heat liep alles op rolletjes. Ik vertrok vanaf pole position en wist die plek de gehele heat vast te houden. Ik scoorde de snelste tijd in mijn groep en de derde plaats algemeen. Een prima begin van het weekend,” vertelt Pim Garvelink.

Op de zondag werden de resterende heats verreden. Zoals altijd werd de wedstrijddag gestart met een vrije training die, net als de dag ervoor, niet geheel probleemloos verliep voor Pim Garvelink.

“Op de zondag heb ik nog wat aan de setup van de Suzuki crosskart aangepast en dat leek eigenlijk wel zijn vruchten af te werpen. In de tweede vrije training ging het eigenlijk gewoon heel lekker totdat in de derde ronde er iets in de stuurinrichting van de crosskart afbrak waardoor ik de muur in ging. Veel schade was er gelukkig niet en er was tijd voldoende om de boel te herstellen. In de daaropvolgende heats vocht ik mooie gevechten uit met zowel mijn vader als teamgenoot Dirk Jan Gevers die ik tijdens de heats helaas nog voor me moest dulden. In de finale daarentegen was ik ze de baas en finishte ik net naast het podium op een vierde plaats. Hoewel ik natuurlijk graag op het podium had willen finishen ben ik erg tevreden met de vierde plek. Ik scoor weer belangrijke punten voor het kampioenschap. Over enkele weken rijden we alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. Ook dan ga ik uiteraard weer volop strijden voor de kampioenschapspunten,” sluit een gedreven Pim Garvelink af.