Benro Racing vecht voor de top-vijf tijdens IDM in Zolder

9 juli 2018  

Na een aantal tests en gastoptredens stond afgelopen weekend de tweede ronde van het IDM kampioenschap op de kalender voor Benro Racing. Milan Merckelbagh reed twee spectaculaire races in de IDM Supersport 300 op het circuit van Zolder, waarin hij vijfde en achtste werd. Vasco van der Valk had een moeilijke start, maar eindigde het weekend met een goede race waarin hij zesde werd.

Vasco van der Valk was tijdens de IDM Supersport trainingen nog wat zoekende naar het juiste gevoel met zijn Yamaha R6 en was dan ook niet helemaal tevreden met zijn zevende startpositie. In de eerste race was Van der Valk erop gebrand om plaatsen te winnen. Bij het aanremmen voor de laatste chicane in de tweede ronde schoot de 18-jarige coureur rechtdoor, waardoor hij door de pitstraat moest en veel tijd verloor. Van der Valk kwam met een grote achterstand weer de baan op. Met een strak tempo wist hij zich nog weer op te werken naar de vijftiende plaats, waardoor zijn inhaalrace werd beloond met één punt. De tweede race verliep voor Van der Valk duidelijk beter en in de beginfase haakte hij aan bij de kopgroep. Door een valpartij voor zijn neus verloor hij de aansluiting en vocht vervolgens met twee andere rijders voor de vijfde plaats. Na een positieve race kwam Van der Valk als zesde over de finish.

Milan Merckelbagh bouwde een goed ritme op gedurende zijn trainingen in de IDM Supersport 300 klasse, waarbij hij zich als zesde wist te kwalificeren. De jonge Limburger mocht daardoor vanaf de tweede startrij vertrekken in zijn thuiswedstrijd. In de eerste race maakte Merckelbagh deel uit van een bloedstollend gevecht met een groep rijders voor de vierde plaats. De 17-jarige coureur liet zich regelmatig vooraan in de groep zien, maar in de voorlaatste ronde werd Merckelbagh aangetikt waardoor hij even buiten de baan moest. Merckelbagh wist in de laatste ronde nog weer posities te winnen en als achtste te finishen. Ook in de tweede race vocht Merckelbagh voor de vierde plaats, deze keer met twee andere Yamaha-rijders. Na een mooi duel finishte Merckelbagh als vijfde.

Van der Valk: ‘Ik had mezelf voor dit weekend te veel druk opgelegd en ik ging hier niet beter van rijden. Vorig jaar stond ik hier twee keer op het podium en dat wilde ik nu weer. Nadat het in de eerste race fout ging, heb ik alles van mij afgegooid en ging ook veel beter rijden. De tweede race was positief en had ik de snelheid. Dat nemen we mee naar Schleiz!’

Merckelbagh: ‘Ik heb twee mooie wedstrijden gereden en snelle rondetijden gezet. Het was ook gaaf om in Zolder te rijden en dat er veel mensen kwamen kijken. Het was jammer van het resultaat in de eerste race, maar ik was blij met mijn vijfde plaats in de tweede race. Ik hoop in de komende evenementen echt mee te kunnen doen voor het podium!’

De volgende ronde van het IDM kampioenschap is over drie weken (27 t/m 29 juli) op het circuit van Schleiz, maar eerst zullen zowel Merckelbagh als Van der Valk nog rijden met een wildcard tijdens een ander evenement. Merckelbagh zal volgende week in actie komen tijdens de Grand Prix op de Sachsenring in de Supersport 300 klasse, die daar in het bijprogramma van start zal gaan. Een week later is het de beurt aan Van der Valk, die zal rijden in de British Supersport op Brands Hatch.