Merckelbagh en Van der Valk vinden goed ritme tijdens gastoptredens

2 juli 2018  

Milan Merckelbagh heeft zich afgelopen weekend goed laten zien in de ONK Supersport 300 klasse tijdens de TT van Assen. Merckelbagh kwam in de races als negende en achtste over de finish. Een week eerder maakte Vasco van der Valk positief debuut in het CIV Supersport kampioenschap op het circuit van Imola.

Milan Merckelbagh reed afgelopen in de ONK Supersport 300 klasse tijdens de TT van Assen. Op vrijdag wist de coureur uit Heerlen zich als tiende te kwalificeren. In de eerste race zette Merckelbagh een goede wedstrijd neer en vocht in de groep voor de vijfde plaats. De Benro Racing rijder was veel vooraan in de groep te vinden, maar door een klein foutje in de laatste ronde werd hij uiteindelijk negende. De tweede race werd zondagmiddag kort na de MotoGP-wedstrijd verreden. In de tweede race vocht Merckelbagh in een mooie en grote groep met voornamelijk andere Yamaha-rijders. De Limburger werd derde van zijn groep en finishte in achtste positie.

Een week voor de TT reed Vasco van der Valk tijdens een gastoptreden in het Italiaanse CIV Supersport kampioenschap op Imola. Het circuit staat bekend als een uitdagende en lastige baan met meerdere krappe chicanes. Het was daarom niet gemakkelijk voor de 18-jarige coureur om zich te mengen tussen de ervaren Italianen, maar hij ging gedurende het weekend in iedere sessie sneller. Van der Valk moest als zevenentwintigste starten in de wedstrijden, maar hij wist in beide manches zich goed naar voren te rijden. In zowel de race van zaterdag als zondag haakte Van der Valk aan in de groep die vocht voor de punten en hij kwam respectievelijk als achttiende en zeventiende over de finish. Al met al was het een goed en zeer leerzaam weekend voor coureur en team in de voorbereiding op de komende IDM-weekenden.

Merckelbagh: ‘Het was gaaf om tijdens de Dutch TT te mogen rijden. Ik heb tijdens het weekend kunnen laten zien dat ik één van de snelste Yamaha-rijders ben. Vooral de tweede race was een mooi duel met een grote groep coureurs. Ik ben tevreden met de resultaten en ik kijk uit naar de IDM- wedstrijden volgende week op Zolder.’

Van der Valk: ‘Het was een erg leerzaam weekend in Imola. In het Italiaans kampioenschap wordt erg hard gereden, dus het was ook zeker niet makkelijk. In de wedstrijden had ik een goede start en kon ik vechten in een groep voor de punten. Helaas lukte het in de slotfase niet om in de aanval te gaan. Mijn tempo lag in iedere sessie hoger en dat is positief. Het was tevens een erg leuk weekend met mijn team en ik heb erg veel geleerd. Op naar Zolder!’

Benro Racing gaat zich nu opmaken voor de tweede ronde van het IDM kampioenschap, die volgende week (6 t/m 8 juli) wordt verreden op het circuit van Zolder.