Davy Pootjes ruim in de top tien in de Grand Prix MX2 in Ottobiano

18 juni 2018  

Davy Pootjes van het LRT KTM Team is in de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Italiaanse Ottobiano ruim in de top tien geëindigd.

Pootjes reed een goede eerste manche waarin hij op een zevende plaats over de finish wist te komen. In de tweede manche kwam hij na een valpartij bij de start helemaal terug naar een elfde plaats en werd hiermee achtste in de daguitslag.

De weersomstandigheden waren warm in Italië en het was belangrijk hoe je met je krachten om ging. In de kwalificatieheat pakte hij een hele goede start en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase hield hij goed stand in de top drie maar gedurende de wedstrijd verloor hij zijn ritme waardoor er enkele plaatsen verloren ging en hij zich als zesde kwalificeerde voor de wedstrijd.

Ook in de eerste manche lag de temperatuur boven de dertig graden waardoor het afzien was voor de rijders. Een goede start zorgde ervoor dat Davy er goed bij vooraan bij lag. Hij reed een constante wedstrijd, wat hem uiteindelijk een zevende plaats opleverde.

De tweede manche begon met een tegenslag want Davy raakte betrokken bij een valpartij en moest hierdoor als laatste aan de wedstrijd beginnen. Pootjes kwam sterk terug en bleef doorgaan tot aan de finishvlag en dit leverde hem een elfde plaats op.

In het dagklassement eindigde de crosser uit Ammerzoden op een achtste plaats. Door deze goede uitslag heeft hij belangrijke punten goed gemaakt op de rijders voor hem in de tussenstand. Hij blijft op een elfde staan maar heeft nog slechts een achterstand van negen punten op de tiende man. Over twee weken gaat het wereldkampioenschap verder in Indonesië.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Lombardije:

1 Jorge Prado 47 Pnt

2 Thomas Covington 43 Pnt

3 Pauls Jonass 40 Pnt

4 Thomas Kjer Olsen 38 Pnt

5 Ben Watson 34 Pnt

8 Davy Pootjes 23 Pnt

World Championship Standings MX2:

1 Pauls Jonass 474 Pnt

2 Jorge Prado 465 Pnt

3 Thomas Kjer Olsen 366 Pnt

4 Ben Watson 339 Pnt

5 Calvin Vlaanderen 286 Pnt

11 Davy Pootjes 191 Pnt