Pim Garvelink gedreven om de finale te halen tijdens 2e ronde NK Rallycross

16 mei 2018  

Zondag 20 mei, eerste Pinksterdag, staat het Eurocircuit in Valkenswaard in het teken van de tweede ronde van het Nederlands Rallycross kampioenschap. Maar liefst vijftien coureurs in de Formula Rallycross Sprintcar klasse komen aan de start van het roemruchte circuit. Na de heftige strijd tijdens de voorgaande ronde staan alle coureurs, waaronder Pim Garvelink, op scherp in de strijd om de belangrijke punten voor het kampioenschap.

Tijdens de vorige wedstrijd stond er een enorm aantal deelnemers aan de start waardoor de organisatie de semi-finales moest schrappen om binnen de vergunningstijd te blijven. Hierdoor kreeg Pim Garvelink geen kans meer zich te plaatsen voor de afsluitende finale waardoor hij belangrijke punten voor het kampioenschap miste.

“Ik baalde echt wel even flink van de uitslag van de vorige wedstrijd en natuurlijk ook dat er geen semi-finales werden gereden. Maar het is ook ontzettend belangrijk dat men zich aan de vergunningen houdt op het Eurocircuit – we willen hier immers nog jaren kunnen blijven rijden. Dus ik heb uiteraard wel begrip voor de keuzes die toen gemaakt moesten worden.
Terugkijken op de wedstrijden die zijn geweest heeft sowieso niet heel veel zin. Aankomend weekend staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma en zijn de kansen voor iedereen weer gelijk.Ik vind het geweldig dat er maar liefst veertien auto’s aan de start staan waaronder mijn vader, en Dirk-Jan Gevers. Ik wil veel van deze ervaren mannen achter mij te houden en er direct vanaf de eerste meters goed bij zitten. De finale is gewoon haalbaar en zodra ik die weer heb gehaald kan ik mee strijden voor de podiumposities en dat is uiteindelijk mijn doel voor iedere wedstrijd,” vertelt een gedreven Pim Garvelink.

De wedstrijden, verdeeld over de verschillende klassen, beginnen rond 10:00 uur en zijn tegen het einde van de middag afgelopen.