Centraal NL Rally voor team leemans

20 april 2018  

Pech, pech en nog eens pech voor Roald Leemans & Chris v Waardenburg tijdens de “Visual Art Centraal Nederland Rally 2018”.

Ook stonden Roald & Chris afgelopen zaterdag 14 april, met de bijzonder Citroën DS3 R3T aan de start voor 3 x 3 = 9 klassementsproeven, met 112 wedstrijdkilometers

“Ik heb de auto steeds afgesteld zoals hij zou moeten staan. Naarmate ik langer in de auto rijd, stel ik hem steeds verder naar mijn eigen gevoel en rijstijl af. Dat lijkt zich inmiddels terug gaan betalen. De tijden worden steeds sneller en ik kan steeds wat agressiever met die auto omgaan”, zegt Roald. “We begonnen met een goed gevoel aan deze wedstrijd. We hebben betrekkelijk weinig aan de auto hoeven doen, sinds de Zuiderzeerally. Helaas hebben we de wedstrijd niet kunnen uitrijden en dat is heel frustrerend!”

“In de eerste boucle kwam ik een deelnemer tegen die bij een splitspunt in de rondkoers niet wist welke kant op te gaan. Hij stond daarbij midden op de weg, zodat ik er niet langs kon. Dat betekent onnodig tijdverlies. Ook hadden we te zachte banden gemonteerd. Ik remde op een gegeven moment te laat en schoot een beetje door, daarbij belandde we in een greppeltje. Gelukkig konden we daar, met hulp van een omstander, snel weer uit komen”, vertelde Roald.

In de tweede boucle werden Roald & Chris opnieuw opgehouden! Weer door dezelfde deelnemer als in de eerste boucle. Ook kregen de equipes te maken met een lekke band. “Die hadden we snel gewisseld”, vertelde Roald. “We hadden wel hardere banden gemonteerd tijdens de service, maar de reserveband had de zachte compound. Daardoor werd de auto erg instabiel en dweilde daardoor alle kanten op”.

In de derde en laatste boucle van de drie klassementsproeven wilde Roald dan eindelijk eens gaan knallen. De auto is goed, de banden zijn goed, nu moet het maar eens gaan gebeuren. Althans dat was de gedachte. “Op de zevende klassementsproef brak een steun van de versnellingsbak af. Daarmee was het voor ons over en uit”, zei de diep teleurgestelde Roald Leemans.

“Het zat ons deze wedstrijd echt niet mee. De auto was gewoon goed en met de hardere banden in de tweede boucle had het er uit moeten komen. Dat lukt dan door allerlei oorzaken niet ! Daarna hebben we alles op alles gezet voor de derde boucle en dan breekt die steun…!”

De Citroën DS3 R3T wordt nu klaargestoomd voor de volgende rally, de ADAC  Sullinger Rallye. Dit in het kader van de deelname aan de FIA Benelux Rally Trophy. Deze wedstrijd wordt op 4&5 mei a.s. verreden