Gedreven Pim Garvelink klaar voor nieuw seizoen in FRC Sprintcar klasse

19 april 2018  

Aanstaande zondag, 22 april, begint ook in Nederland het rallycross seizoen weer. De afgelopen weken is er hard gewerkt op het Eurocircuit in Valkenswaard om het parcours weer helemaal klaar te maken voor al het rallycross geweld. In de uitermate competitieve Formula Rallycross Sprintcar klasse staan maar liefst zestien coureurs, waaronder Pim Garvelink, ingeschreven voor het Nederlands kampioenschap.

Pim Garvelink maakt zich op voor zijn tweede volledige seizoen in deze spectaculaire klasse en de jonge Brabander heeft zijn doelen voor 2018 gericht op het podium.
“Ik heb me voor dit seizoen alleen ingeschreven voor het Nederlands Kampioenschap zodat ik me, qua wedstrijden, volledig kan focussen op het Eurocircuit. Ik hoop de stijgende lijn van afgelopen seizoen dit jaar door te kunnen trekken en mee te vechten voor de podiumposities. Aan het eind van het seizoen hoop ik het kampioenschap af te kunnen sluiten op het podium,” aldus een strijdlustige Pim Garvelink.

Makkelijk krijgt Garvelink het niet. Hij krijgt onder andere tegenstand van zijn eigen vader Dirk Garvelink maar ook diverse snelle andere Belgische en Nederlandse coureurs zullen een gooi gaan doen naar de hoogste klassering. Zo zal de gehele top drie uit het klassement van vorig seizoen ook dit jaar aan de start gaan verschijnen.

“Het wordt een pittig seizoen met veel sterke tegenstanders. Vorig jaar begon ik redelijk onervaren in deze klasse maar ik heb ondertussen de nodige wedstrijdervaring opgedaan en daar verwacht ik dit seizoen gebruik van te kunnen maken. Hoewel de eerdere tests van dit seizoen nog niet vlekkeloos verliepen kom ik toch aankomende zondag vol vertrouwen aan de start. Direct vanaf het eerste startsein zal ik vol gaan strijden voor de snelste tijden en hopelijk ook de podiumposities in deze geweldige klasse,” sluit Pim Garvelink af.

Het Eurocircuit staat aankomende zondag volledig in het teken van rallycross. Vanaf 10:00 uur worden de eerste heats verreden en tegen het einde van de middag zullen de winnaars van de eerste ronde van het Nederlands Rallycross Kampioenschap bekend zijn. Meer