Centraal Nederland Shortrally

19 april 2018  

Zaterdag 14 April vond de Visual Art Short Rally rond Barneveld plaats voor het HAN Automotive Rally Team. Deze wedstrijd kende 60 kilometer op snelheid verdeeld over 5 klassementsproeven, waarbij elke proef een rondkoers was. Voor de wedstrijd hadden coureur Rick Lubberding en navigator Mark Kuipers besloten om het tempo weer wat verder op te voeren ten opzichte van de laatste rally, de Zuiderzee Short Rally.

Op de eerste proef kwam de equipe kwam de equipe er al snel achter dat er na het verkennen paaltjes geplaatst waren tegen het snijden van de bochten welke er met het verkennen niet stonden. Hierdoor klopte sommige notes niet meer, maar ondanks dit werd er toch op de eerste proef een nette 3e tijd algemeen genoteerd van de 20 gestarte equipes. De tweede proef was 17 kilometer lang en kon na enige vertraging ook van start gaan. Hier werd wederom een 3e tijd algemeen genoteerd.

Na de hierop gevolgde service stonden vonden er nog 3 proeven plaats. Op de 3e proef vergiste de equipe zich nog bijna een keer in een snelle bocht waar door het snijden allemaal grind op de weg lag. Tijdens de 4e proef die 17 kilometer lang was werkte halverwege de remmen ineens niet meer goed waardoor de equipe rechtdoor schoot en een paar keer moest steken om weer de juiste richting op te gaan. Ondanks het tijdsverlies stond de equipe nog wel 3e algemeen. Op de laatste proef stond de nummer 1 in het klassement helaas langs de proef stil. Hierdoor ging de equipe nu wel met de Opel Adam als eerste auto over het resterende deel van de proef! Het eindresultaat was een 2e plek algemeen en 1e in de RC4 klasse!