NTS RW Racing GP neemt controle over moeilijke omstandigheden in Argentinië

9 april 2018  

Door de wisselvallige weersomstandigheden in Termas de Rio Hondo moest het ambitieuze nieuwe Nederlandse Moto2 project een moeilijke horde overkomen.

Na hevige regenval van zaterdagavond op zondagochtend begon de racedag in Argentinië met een natte warm-up sessie. Op een kletsnat circuit bevestigde NTS RW Racing G coureur Joe Roberts zijn goede vorm in deze omstandigheden door de vijfde tijd neer te zetten in deze 20 minuten durende training

Toen de race echter van start ging vlak na het middaguur waren rijders en teams gedwongen om over te schakelen op een droogweer setting, aangezien het 4.8 kilometer lange circuit bijna compleet was opgedroogd.

Aangezien er slechts één sessie in droge omstandigheden werd verreden op de vrijdagochtend, was het vinden van een setting een gok voor het NTS RW Racing GP team. Hoewel de afstelling voor Steven Odendaal goed bleek te werken, was dit voor de Moto2 debutant Joe Roberts niet het geval. Odendaal leverde een prima prestatie door in een dappere race als 18e te finishen. Teamgenoot Roberts eindigde de wedstrijd als 25e, wat hem veel ervaring opleverde.

Argentinië was de eerste overzeese wedstrijd van de maand en nu trekt het kampioenschap door naar de Verenigde Staten, voor de race in Austin, Texas over twee weken.

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), 18e:
“Vandaag was de race erg moeilijk door de wisselvallige omstandigheden en de opdrogende baan, maar uiteindelijk hebben we toch de 18e plaats behaald. Ik ben nog niet tevreden met het resultaat, maar het is inmiddels bekend dat het team en ikzelf nog in de leerfase zitten. We hebben een stap in de goede richting gemaakt want we raceten slechts een seconde langzamer dan de koplopers. Ik ben over het hele weekend gezien best blij, maar ik weet dat we kunnen verbeteren. Ik wil mijn crew en het hele team bedanken voor het goede werk dat ze dit weekend hebben geleverd

#15 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), 25e:
“Ik ben helemaal niet blij met de race van vandaag. We wisten dat het moeilijk zou gaan worden nadat we slechts één sessie in droge omstandigheden hadden gereden. We wisten niet wat we moesten doen met de afstelling waardoor we een gok moesten nemen. Ik voelde me de hele race niet op mijn gemak. Dat is erg jammer, want ik weet dat we veel verder naar voren konden eindigen als het nat was gebleven. In de regen hadden we de meeste ervaring op dit circuit. Natuurlijk is dit opnieuw een leermoment voor ons en kijken we vooruit naar Austin. Ik kijk erg uit naar mijn thuisrace over twee weken.”

Jarno JANSSEN (Team manager):
“Uiteindelijk denk ik dat we een goed weekend achter de rug hebben. De baan was nieuw voor ons en in deze wisselvallige omstandigheden is het niet gemakkelijk om een goede setting te vinden op een baan waar we nog geen data van hadden. Dat waren de grootste problemen voor ons. Tijdens het weekend waren we erg sterk in de natte omstandigheden met een geweldige prestatie tijdens de kwalificatie. Maar ook tijdens de warm-up was Joe super snel en vol zelfvertrouwen. We wisten dat vandaag lastig kon worden door de weersomstandigheden en zoals verwacht droogde de baan op. Daarom moesten we kiezen voor een droogweer-afstelling maar aangezien we nauwelijks ronden op een droge baan hadden gereden was dit moeilijk. Met Steven hebben we een goede race neergezet, maar met Joe was er vooral teleurstelling. Dit is voor zowel voor ons als voor hem een leerproces dat dingen niet altijd zo gaan als je wilt dat ze gaan. Dit betekent dat we hiervan moeten leren en dat we deze kennis meenemen naar de volgende race in Austin. We kijken uit naar deze wedstrijd omdat het de thuisrace van Joe is, en ik weet dat hij de lokale fans op de banken wil krijgen