Pim Garvelink maakt zich op voor nieuw seizoen in de Crosskart

22 februari 2018  

Het duurt nog enkele dagen voordat het nieuwe rallycross seizoen voor Pim Garvelink begint. Afgelopen seizoen bestond het programma van Pim nog uit wedstrijden in Nederland en Belgie. In 2018 zal hij met name aan de wedstrijden op het Eurocircuit in Valkenswaard, meetellend voor het Nederlands Rallycross Kampioenschap, gaan deelnemen. Zijn seizoen begint echter met een testwedstrijd op Circuit Jules Tacheny, het roemruchte rallycross circuit in het Belgische Mettet.

“Eindelijk is de winterstop voorbij! Het heeft, wat mij betreft, weer veel te lang geduurd. Ik heb ontzettend veel zin om weer te kunnen rijden en al helemaal om te gaan rijden op het circuit in Mettet. Dit is toch ook het circuit waar in mei het Wereldkampioenschap Rallycross (World RX) wordt verreden en om daar nu zelf te kunnen gaan rijden is wel heel erg gaaf. Dit weekend is de eerste ronde van het Belgisch Rallycross kampioenschap en veel internationale rijders komen aan de start om te testen. Zo zal ook Andreas Bakkerud gaan rijden in de Supercar van het team van Mattias Ekstrom en ik vind het prachtig om ook die mannen te kunnen zien rijden,” vertelt Pim.

De afgelopen maanden is Pim samen met zijn team bezig geweest met onderhoud aan de Suzuki Crosskart maar zijn zij ook bezig met de opbouw van een geheel nieuwe auto.

“De Crosskarts zijn fantastische auto’s om mee te rijden maar zijn toch wat beperkt wanneer je er bijvoorbeeld in het buitenland ook mee wil rijden. We zijn ondertussen dus ook een nieuwe auto aan het opbouwen waarmee ik hopelijk dit jaar nog een keer kan starten. De crosskart had ook wel wat onderhoud nodig dus hebben we verschillende zaken aangepakt om dit seizoen weer met een betrouwbare auto aan de start te verschijnen,” sluit Pim Garvelink af.

Dit weekend rijd Pim op het Circuit Jules Tacheny een testwedstrijd tijdens de eerste ronde van het Belgisch Rallycross Kampioenschap. De wedstrijden worden zowel op zaterdag als zondag verreden, Pim komt echter alleen op de zondag aan de start op Mettet