Weer een plek opgeschoven in het algemeen klassement!

18 januari 2018  

Etappe 12: Fiambalá – San Juan
Verbinding  > 270 km – Special > 523 km

Beste Dakarspeedfan,

Dakarspeed hield de schade beperkt tot drie lekke banden, finishte als tiende en is weer een plek opgeschoven in het algemeen klassement.
Het team staat nu op plaats 11 in het algemeen klassement en start vandaag om 12:42 CET vanaf de 10e plaats. Op dat moment is het in Argentinië best vroeg in de ochtend, 08:42 uur, dus het team is vroeg uit de veren!

Gisteren finishte het team op plek 10, ruim een uur achter de nummer 1.
Eigenlijk ging het allemaal best wel heel goed vonden Maurik, Martijn en Wilko.
Wilko van Oort (navigator) vertelt: “We zijn super tevreden met dit resultaat. Helemaal als je bedenkt dat er veel teams waren die het toch wel heel moeilijk hadden onderweg en veel tijd verloren.
Wij hebben wel driemaal een lekke band  gehad en we zijn een keer gestopt omdat het bij mijn voeten nogal begon te roken. Bleek dat we onderweg een hitteschild van de turbo waren verloren, waardoor bij mijn voeten de verf van de motortunnel eraf smeulde. Vanaf toen mijn voeten maar op de deur gehouden, anders werd het me een beetje te warm! De jongens van het serviceteam hebben de hele nacht hard gewerkt om vanochtend op tijd klaar te zijn en het is ze weer gelukt! We zijn er klaar voor!”

Vandaag  Etappe 12 van Fiambalá naar San Juan.
Eerst een verbinding van 270 km en daarna een lange special stage van ruim 500 km! Het zal weer een ruig dagje worden!

Met snelle groet,

Team Dakarspeed