Etappe 11 Belén – Fiambala – Chilecito

17 januari 2018  

Achteraf bleek Etappe 10 een ware horroretappe met jammer genoeg veel stukken aan onze truck. In eerste instantie was het team erg goed op weg en heeft toen direct twee voorgangers ingehaald.
Maar vrij snel was er een luchtlekkage en daar was meteen een kwartier mee verloren…
Op de neutralisatie moest er een band verwisseld worden en toen is Maurik wat meer ‘op save’ gaan rijden, want er was ook al een bladveer stuk.
Op slechts 5 kilometer voor de finish, samen met Martin Macik, rijdt Dakarspeed beide rechterwielen lek. In de diepe modder heeft het team een uur staan ploeteren om uiteindelijk door een trekje van de organisatie los te komen. En toen, echt niet te geloven… 300 meter voor de finish klapte de andere band uiteen! De special stage was extreem zwaar door de vele stuiterpaden. Kortom: dit was echt een horroretappe! Het heeft ons een 12e plek in het algemeen klassement opgeleverd…

Maar vandaag gelukkig nieuwe ronden, nieuwe kansen…
Dakarspeed start om 15:24 uur (CET) vanaf een 12e plaats.
Verbinding> 466 km – Special > 280 km

Als het bijzonder warm is, waardoor de stevigheid van het zand afneemt, is dit een van de moeilijkste plekken in Argentinië … en mogelijk ook dé plek waar wij weer plaatsen kunnen gaan opschuiven!
Onze jongens van het serviceteam hebben de hele nacht hard gewerkt om de truck weer op orde te krijgen en we zijn er, ondanks de tegenslagen van gisteren, toch weer helemaal klaar voor!

Met snelle groet,

Team Dakarspeed