Boyd van der Voorn MON-kampioen 125cc MX2 Jeugd

1 november 2017  

Op zondag 29 oktober heeft Husqvarna MX Rookie Boyd van der Voorn beslag gelegd op het  kampioenschap in de klasse 125cc MX2 Jeugd van Motorsport Organisatie Nederland.

Al vele jaren is voor de MON Jeugd de wedstrijd in Dongen de afsluiter van het seizoen. Vele kampioenschappen werden hier beslist. Ook Ecomaxx testrijder Boyd van der Voorn reed hier legendarische wedstrijden en werd op dit circuit reeds drie maal Nederlands kampioen.

In de tijdtraining liet Boyd zien dat hij duidelijk de snelste was. Gedreven als hij is pakte hij de poleposition. Na de start van de eerste manche kwam Boyd als vijfde uit de eerste bocht. Gedurende de eerste ronde werkte hij zich naar voren en pakte de eerste plaats. Hij bouwde een mooie voorsprong op en sloot de manche winnend af. Na afloop van de manche werd Boyd door zijn vele supporters in het rennerskwartier als waardig kampioen onthaald.

Bij de start van de tweede manche pakte Boyd met zijn Ecomaxx-Husqvarna TC 125 de holeshot (met de rode nummer één kampioenplaat). Ook nu weer was hij de snelste en bouwde een ruime voorsprong op. Foutloos sturend sloot hij de tweede manche winnend af.  Het MON outdoor seizoen werd met een dagoverwinning en daarmee het Nederlands kampioenschap schitterend afgesloten.

Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de hulp en support van velen ondersteuners. Boyd en de rest van het team bedankt iedereen hier heel hartelijk voor.

Komend weekend komt Boyd op vrijdag, zaterdag en zondag aan de start van de indoor Dutch Supercross in Zuidbroek. Een geweldig evenement wat zeker een bezoek waard is.