Damien Knuiman Vice Nederlands kampioen 65 cc grote wielen

18 oktober 2017  

Husqvarna MX Rookie Damien Knuiman heeft afgelopen zaterdag tijdens de laatste ONK van dit jaar de tweede plaats in de stand om het Nederlands kampioenschap behaald.

Op zijn Ecomaxx-Husqvarna TC 65 klokte hij op de mooie baan in Boekel de snelste ronde in de tijdtraining. Ook in de eerste manche was de snelste ronde voor de man uit Wijchen. Hij begon de wedstrijd op de vierde plaats en wist als snel zijn twee voorgangers te passeren. Damien reed voor wat hij waard was en zette druk op de kopman. Er ontstond een mooie strijd en werd Damien als tweede afgevlagd. In de tweede manche pakte Damien na de start direct de tweede plaats en gaf deze niet meer af. Met twee tweede plaatsen ook de tweede plaats in de daguitslag voor Damien.

Boyd van der Voorn reed zaterdag 14 oktober de MON wedstrijd in Heeswijk. Op het snelle circuit had de Husqvarna MX Rookie het goed naar zijn zin. Boyd won op zijn Ecomaxx gestookte TC 125 beide manches overtuigend. Met nog twee wedstrijden te gaan gaat Boyd nu aan de leiding om het kampioenschap.

Op zondag was ook voor Boyd de laatste KNMV wedstrijd in Boekel. Hij was super gemotiveerd en wilde het seizoen op een mooie manier afsluiten. In de tijdtraining ging hij als een speer. Boyd klokte zijn beste seizoenprestatie en scoorde een tweede trainingstijd. Een geweldige opsteker voor de rijder uit Kerkdriel. De start van de eerste manche was prima. Boyd stuurde als derde man zijn Husqvarna het bos in. Net voor het uitkomen van het bos ging het mis. Boyd kwam wat dwars op een schans en kon dit niet meer corrigeren. Hij duikelde van zijn motor en kwam op zijn hoofd terecht. Hij was wat dizzy en moest de strijd staken. De klap was behoorlijk hard aangekomen en Boyd besloot om in de tweede manche niet meer van start te gaan.

Aankomende zaterdag staat voor Boyd de MON wedstrijd in Venlo op het programma.