Pim Garvelink voor revanche na moeilijk weekend in Belgie

17 oktober 2017  

Alweer een week geleden reed Pim Garvelink de voorlaatste wedstrijd van zijn seizoen. Op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen nam de jonge Brabander het op tegen de top van de Belgische sprintklasse. Het bleek een lastige dag vol technische problemen te worden. Aankomend weekend hoopt de jonge Garvelink zichzelf te kunnen revancheren tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen.

Vorige week leek er, tijdens de vrije training, nog geen vuiltje aan de lucht. Vooral in de beginfase van de wedstrijd had Pim het tijdens de start erg lastig. Tijdens de heats zelf wist hij zich aardig terug te knokken maar technische problemen tijdens de eerste heat en een te grote achterstand tijdens de tweede heat stonden een goed resultaat in de weg. Ook de tweede helft van de wedstrijd verliep niet probleemloos. De Suzuki Crosskart kampte tijdens de derde heat wederom met een mankement waardoor Pim de finish niet wist te bereiken. Vastbesloten om de wedstrijddag goed af te sluiten vertrok Pim tijdens de laatste heat als snelste en wist die koppositie ook de gehele manche vaste houden en deze ook winnend af te sluiten.

“De wedstrijd begon gewoon erg slecht. Ik kon mijn draai niet vinden en dan helpt het niet wanneer de start slecht verloopt. Ik kon me niet mengen in de strijd vooraan en daar baal ik gewoon erg van.  Ook de tweede helft van de wedstrijd verliep weer niet probleemloos. Technische problemen liggen eigenlijk altijd buiten je macht maar horen, helaas, ook bij onze sport. Door de winst in de laatste manche ben ik uiteindelijk negende algemeen geworden en daar kan ik gewoon niet tevreden mee zijn,” sluit Pim Garvelink af.

Aankomende zondag staat Pim wederom aan de start op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen. Het wordt voor Pim de laatste kans van dit seizoen om zich te mengen in de strijd in de Belgische sprintklasse.

“Alweer de laatste wedstrijd van het seizoen en net als eerdere jaren is dit seizoen weer voorbij gevlogen. Ik mag nog één keer de strijd aangaan met de andere geweldige coureurs in deze klasse voordat we de lange winterstop in gaan. Nog één kans dit jaar om mee te strijden voor het podium en dat is dan ook precies mijn doel voor aankomend weekend: Het seizoen met nog één hoogtepunt afsluiten,” vertelt Pim Garvelink.

De wedstrijden starten aankomende zondag rond de klok van 10:00 uur. Meer