BSB steelt harten motorliefhebbers

1 oktober 2017  

British Superbikes
Leon Haslam heeft goede zaken gedaan tijdens de British Superbikes in Assen. Met een overwinning in de eerste race en een derde plek in de tweede, heeft Haslam zijn voorsprong op zijn directe Showdownconcurrenten  Brookes en Byrne iets uit weten te bouwen. Want deze beide coureurs wisten elk naar een vierde en tweede plek te rijden. Het BSB-kampioenschap wordt over twee weken in Brands Hatch beslist.

In de British Supersport is de kampioen al wel bekend. Keith Farmer haalde met zijn tweede plek op de zondag zoveel punten, dat hij niet meer in te halen is.

Nederlands succes
In een groot aantal klassen werd dit weekend het kampioenschap beslist. Zo wist in de KTM Junior Cup Glenn van Straalen beslag te leggen op de eerste plaats, terwijl Tim van Ooijen in de BeNeCup genoeg punten pakte om kampioen te worden. Walid Soppe bewees in de ADAC NEC GP zowel op nat als droog asfalt te kunnen presteren door dit weekend twee keer op het podium te rijden. Zijn teamgenoot Tim Georgi behaalde hier het kampioenschap, Walid werd met veel minder gereden wedstrijden tweede. In de standaardklasse van de ADAC NEC was Jeffrey Buis de snelste van alle coureurs en behaalde een klinkende overwinning. Ryan van de Lagemaat werd derde in de HEL Performance British Motostar GP. Aan het eind van een lang raceweekend kon het zijspanduo Streuer en Daalhuizen ook nog naar het podium – zij behaalden een tweede plek.

Close to racing
Teams aan het werk zien tijdens de pitwalk of coureurs na de race feliciteren in de victory-square in de paddock: dichterbij kunnen motorfans eigenlijk niet komen. Het was dan ook dringen in de pitlane, waar duizenden probeerden een glimp op te vangen van hun idolen of een gesigneerde poster te bemachtigen. De coureurs namen alle tijd voor hun fans.
Typisch BSB is de victory-square, waar de eerste drie na elke race hun machines parkeren en onder het toeziend oog van het publiek een eerste reactie geven, voordat ze naar het podium gaan. Het was iedere keer dringen om een glimp van de winnaars op te vangen en misschien zelfs nog een selfie te kunnen maken.

Prijswinnaars
Met een grote grijns kwamen de winnaars van de rit in de safetycar na hun snelle ronde uit de fluisterstille BMW. Het was de eerste bijzondere ervaring van de BSB-racedag, want daarna mochten zij ook nog op de startinggrid van dichtbij de laatste voorbereidingen voor de race bekijken.

BSB 2018
De British Superbikes komen in 2018 eind september opnieuw naar Nederland. De races in op het TT Circuit Assen staan gepland voor het weekend van 28 tot en met 30 september, zo maakten directeur Peter Oosterbaan en seriedirector Stuart Higgs vanmiddag bekend.

Save the date

28-30 september 2018