Raivo Dankers heerst tijdens het ONK 125cc in Halle

29 augustus 2017

Raivo Dankers van het HSF Logistics Motorsport team heeft tijdens het ONK 125cc in Halle zowel de eerste als de tweede op overtuigende wijze op zijn naam weten te schrijven.

Na een zomerstop ging het ONK motorcross afgelopen weekend verder op het mooie circuit “de Kappenbulten” in Halle. Na wat tegenslag in de laatste EMX125 wedstrijden stond Raivo gemotiveerd aan de start om de negatieve spiraal te doorbreken. Meteen vanaf de tijdtraining liet hij zien dat hij de snelheid er goed in had zitten en zette de snelste tijd op de klokken met een verschil van zo’n 2.5 seconde dan de rest van het veld.

In de eerste manche kwam Raivo goed over het hek en stuurde zijn KTM als tweede door de eerste bocht. Meteen in de eerste ronde wist hij de leiding over te nemen en ronde na ronde bouwde hij zijn voorsprong verder uit. Geconcentreerd en strak rijdend kwam Dankers met een voorsprong van zesendertig seconden als winnaar over de finish.

De start van de tweede manche was een kopie van de eerste manche en opnieuw dook Raivo als tweede de eerste bocht in. Hierna was er in de beginfase een mooie strijd tussen Raivo en Christopher Mills. Toen Raivo de jonge Brit wist af te schudden reed hij opnieuw ver weg en won de tweede manche met een voorsprong van dertig seconden.

Met de dubbele manchezege in Halle heeft Raivo zijn leidende positie in de tussenstand van het ONK 125cc weten te verstevigen. Er staan nu nog twee ONK’s op het programma, 24-9 in Geldermalsen en 15-10 in Boekel.