Pim Garvelink op het podium in België

7 augustus 2017  

Twee dagen lang was het Duivelsbergcircuit in het Belgische Maasmechelen het strijdtoneel van de Grote Prijs van de Duivelsberg. Twee dagen vol actie en vol met de beste rallycross uit België en Nederland. Het team van Garvelink Racing, met vader Dirk en zoon Pim, bracht twee Suzuki Crosskarts aan de start in de sterk bezette Sprintersklasse. Ondanks een lastig weekend wist Pim Garvelink toch op het podium te eindigen.

“Het begon wat wisselend zaterdag. Zowel in de training als in de opvolgende kwalificatie reed ik de snelste tijd waardoor ik in de eerste heat vanaf pole mocht vertrekken. Aan het einde van de eerste ronde, toen lag ik op de tweede plek, spinde ik en kon een andere deelnemer achter mij, nota bene mijn eigen vader, mij niet meer ontwijken. Door de crash brak een voorwiel van de crosskart en kon ik niet meer verder rijden.  De tweede heat ging een stuk beter. Ik kwam als derde bij de eerste bocht en gedurende de heat wist ik twee deelnemers in te halen en eindigde ik als eerste algemeen. Echt een opsteker na de eerste heat,” verteld Pim Garvelink.

De actie ging vervolgens op zondag verder. Voor het kampioenschap stonden er nog eens twee heats op het programma. Voor de dagprijs stonden er vervolgens nog eens een semi-finale en finale op het programma.

“De derde heat van de wedstrijd ging op zich wel lekker, helaas kwam ik op het eind net wat te kort om de overwinning in de heat. De laatste heat begon prima maar eindigde op de Duivelsberg met een crash. In de strijd om de tweede plaats in de heat probeerde een tegenstander me buitenom in te halen op de Duivelsberg maar daar was gewoon te weinig ruimte voor. Hij kwam te vroeg naar binnen en ik kon geen kant op en werd gelanceerd. Weer niet aan de finish.
De daaropvolgende semi-finale en finale liepen wel weer erg goed. Mijn semi-finale wist ik ruimschoots te winnen en in de finale lag ik lange tijd op de derde plaats totdat de coureur voor mij spinde. Hierdoor kon ik doorschuiven naar de tweede plaats en dat wist ik tot het einde vast te houden. Ondanks dat ik in de strijd om het kampioenschap geen goede zaken heb gedaan ben ik toch blij dat ik in de finale de tweede plaats heb weten te bemachtigen,” sluit Pim Garvelink af.

Lang pauze heeft Pim niet. Over twee weken staat hij alweer aan de start van de laatste ronde van het Nederlands Rallycross Kampioenschap op het Eurocircuit in Valkenswaard.