Raivo Dankers sterk zesde in de Italiaanse hitte

26 juni 2017

Raivo Dankers van het HSF Logistics Motorsport team is in het Europees Kampioenschap 125cc in Ottobiano op een zesde plaats geëindigd. In de eerste manche kwam Raivo ondanks een kleine valpartij als negende binnen en in de tweede manche kwam hij in de bloedhete omstandigheden als zevende over de finish.

Duizenden gepassioneerde toeschouwers wisten de weg naar het circuit van Ottobiano te vinden en dit beloofde veel voor de wedstrijden. Raivo begon goed aan zijn weekend door in de tijdtraining meteen een keurige zesde tijd op de klokken te zetten.

De eerste manche werd rond de 15:00 uur verreden toen de tempratuur op zijn hoogtepunt was met veertig graden. De start was heel goed en Raivo begon binnen de top vijf aan zijn wedstrijd. Helaas moest hij al snel na de start uitwijken voor de Italiaan Gianluca Facchetti waardoor hij even de kluts kwijt was en terug viel naar een dertiende plaats. Gelukkig wist Raivo zich snel te herpakken en kwam op een negende plaats uit de eerste ronde. Hierna belandde de crosser uit Heesch in een mooi gevecht met Sergi Notario waarbij de twee rijders meerdere malen van positie wisselden. Ondanks dat het rijden lekker ging, werd zijn opmars onderbroken door een kleine valpartij. Alle plaatsen die hij goed had gemaakt, gingen verloren waardoor hij opnieuw vanaf een dertiende plaats terug naar voren moest zien te komen. Raivo zette alles op alles en wist na een sterk eindschot toch nog op een nette negende plaats over de finish te komen. Na de wedstrijd zocht Raivo meteen verkoeling met de tuinslang en in het zwembad en nadat hij even rustig had gefietst, was zijn lichaam al snel weer goed hersteld.

Op zondagochtend om 07:00 uur kwam er een zware regenbui over het circuit waarna het meteen vrij warm werd. Dit zorgde ervoor dat ook de tweede manche een zware uitputtingsslag zou gaan worden. Raivo zat er met de start goed bij en lang zat hij achter een groepje waar op hij zich helemaal stuk reed. Hij probeerde van alles om de rijders voor hem te passeren maar slaagde hier niet in en besloot om zijn eigen tempo te gaan rijden. Omdat zijn voorsprong op de achtste man groot genoeg was, reed hij de wedstrijd gecontroleerd uit op een zevende plaats.

Met een 9-7 in de manches werd Raivo zesde in het dagklassement. In de tussenstand om het Europees Kampioenschap 125cc staat hij momenteel op de  dertiende plaats. De volgende wedstrijd voor het Europees kampioenschap is aankomend weekend in het Portugese Agueda.