Geweldige prestatie van serviceteam brengt Pim Garvelink zesde plaats

12 juni 2017  

het was een zondag vol ups en downs voor Pim Garvelink. De derde ronde van het Nederlands Rallycross Kampioenschap bracht hem uiteindelijk niet waarvoor hij naar Valkenswaard was afgereisd maar uiteindelijk kijkt Pim toch met een tevreden gevoel terug op een bewogen wedstrijd.

De dag begon goed voor de jonge Brabander. Na in de vrije training nog het een en ander te hebben aangepast aan de ophanging van de Suzuki Crosskart wist Pim tijdens de eerste heat hoge ogen te gooien. Een goede start resulteerde in een derde plaats van de eerste bocht en gedurende de heat wist hij één van zijn concurrenten nog in te halen waardoor hij als tweede in zijn heat wist te eindigen.  De tweede heat verliep echter een stuk minder. Na een slechte start moest Pim de gehele heat in de achtervolging. Een kleine inschattingsfout resulteerde vervolgens in een spin die hem in de muur deed belanden waardoor de ophanging van de Crosskart afbrak.

“Het begon zo goed vandaag en dan gebeurt dat tijdens de tweede heat. Ik dacht echt dat mijn wedstrijd voorbij was. Maar tussen de tweede en derde heat wist het serviceteam, mede dankzij de hulp van andere teams, de auto toch weer te repareren. Echt een fantastische prestatie want ik dacht dat mijn wedstrijd al voorbij was,” vertelt Pim Garvelink.

De derde heat deed Pim het wat rustiger aan om te kijken of de auto weer helemaal goed was. Vervolgens ging hij er tijdens de semi-finale weer volgas tegenaan. Hierdoor haalde Pim uiteindelijk de finale maar door een lastige startpositie eindigde hij uiteindelijk op de zesde plaats algemeen.

“Ik had voor dit weekend andere doelen maar als ik terugkijk op wat er allemaal is gebeurt mag ik zeer tevreden zijn met de zesde plaats. Na de tweede heat dacht ik dat mijn wedstrijd erop zat en om dan toch nog de finale te halen en belangrijke punten voor het kampioenschap te pakken is gewoon geweldig. Dit was allemaal niet gelukt zonder de inzet van het serviceteam en de hulp van de andere teams. Echt geweldig!” sluit Pim Garvelink af.

1c5255f7-8910-4a1e-816a-6e6df94b7db0