Husqvarna MX Rookies wederom goed bezig

24 mei 2017  

Zaterdag 20 mei reden Jeremy Knuiman en Boyd van der Voorn hun MON-wedstrijd in Wanssum. Op het vrij harde, deels in de uiterwaarden gelegen, circuit De Meulebeek wonnen zij beiden op overtuigende wijze hun manches. Bloemen en de grootste bekers voor de Rookies. Jeremy staat in de stand om het MON kampioenschap op de eerste plaats.

IMG_7946

Op zondag reed Damien Knuiman de wedstrijd tellend voor kwalificatie van het Europees Kampioenschap in Mantyharju in Finland. In de totaaluitslag eindigde hij keurig als zesde. Boyd van der Voorn scoorde op zijn Husqvarna TC125 in Veendam tijdens het ONK een nette zevende plaats.

IMG_8291

Damien reed op zaterdag zijn Husqvarna TC65 in de kwalificatie heat naar een goede negende plaats. Hij moest behoorlijk wennen aan de baan die zanderig was met heel veel losse stenen. Zijn start van de eerste wedstrijdmanche op zondag was goed. Rond de twaalfde plaats reed Damien zijn eerste rondjes. Hij werkte zich in een aantal plaatsen naar voren, totdat er een flinke steen op zijn uitlaat spatte. De klap was zo groot dat zijn uitlaat scheurde. Hierdoor viel het vermogen van zijn motor weg. Het werd erg moeilijk om behoorlijk rond te komen en hij kwam ook nog ten val. Uiteindelijk finishte Damien enigszins teleurgesteld als elfde. De tweede manche wilde hij revanche halen. De start van de tweede manche was redelijk en Damien begon als twaalfde aan de wedstrijd. Keurig strak rijdend vocht hij zich naar voren. Op een super goede zesde plaats werd hij afgevlagd. In de totaalstand voor de kwalificatie, waarbij de eerste tien zich kwalificeren voor de eindronde van het EK staat, Damien nu op plaats vijf. Over twee weken is de volgende wedstrijd in Mill. Damien is super gemotiveerd om daar te gaan vlammen.

IMG_8313

Boyd reed afgelopen zondag op het snelle circuit van Veendam zijn KNMV wedstrijd. In de tijdtraining klokte hij een keurige vierde tijd. Hij begint, na zijn rustperiode als gevolg van een blessure, steeds sterker te rijden. Zijn start van de eerste manche was goed en hij kwam als 12e door na de eerste ronde. Hij werkte zich goed naar voren, totdat hij in de vierde ronde rijdend op plaats acht, een schuivertje maakte. Hij wilde zijn voorganger inhalen, maar ging iets te vroeg op het gas. Als 14e kon Boyd zijn strijd hervatten. Hij reed vol overgave en passeerde de een na de ander om uiteindelijk op plaats acht te worden afgevlagd. Van de tweede manche was zijn start weer redelijk. Als veertiende kwam Boyd uit de eerste bocht. Ook nu weer reed hij zeer strak met goede ronde tijden. Aan het eind van de wedstrijd reed hij op P7. Met een achtste en een zevende plaats keurig zevende totaal.   

IMG_8339IMG_8331