Loi vijftiende ondanks uitstekende kwalificatie

15 oktober 2016  

Livio Loi was sneller in de kwalificatie dan hij was in de trainingen voor de Japanse GP. Maar na zijn vijfde, derde en zesde plaats in de respectievelijke trainingen, moet de Belgische coureur van RW Racing GP genoegen nemen met ‘slechts’ de vijftiende plaats in de kwalificatie, ondanks een uitstekende 1.57,082.

Niet minder dan 23 rijders (van de 35 in totaal) stonden binnen één seconde. Een klein beetje geluk – of het ontbreken daarvan – betekende het verschil tussen de eerste of tweede rij of de vijfde. “Wij hadden net niet dat beetje geluk en dat kostte ons twee- of drietienden”, berekende RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen.

29703133114_f4d48c3b39_o

In de kwalificatie voor de Moto3 op de 4801 meter lange Motegi Twin Ring was het zoals gewoonlijk druk en overal waren rijders aan het wachten en zoeken naar een sleepje. Loi wachtte niet op anderen en probeerde zijn rondetijd op eigen kracht te verbeteren in de slotminuten. Dat lukte, maar net niet genoeg. Bovendien had hij Hiroki Ono op sleeptouw, die daarvan dankbaar profiteerde en de snelste tijd noteerde.

“Het is vreemd om een nagenoeg perfecte kwalificatie te rijden en toch maar vijftiende te staan”, zei Janssen. “Na derde, vijfde en zesde is dat een kleine teleurstelling, maar we zijn wel blij met hoe het weekend tot nu toe verloopt. Ik denk dat we een snelle, sterke en agressieve Loi kunnen verwachten in de race. Daar hebben we alle vertrouwen in.”

30247312981_0e955d1461_o

Livio Loi – 15 (1.57,082)

“Natuurlijk ben ik een beetje teleurgesteld in het resultaat, want het was een goede kwalificatie. Ik miste de eerste paar minuten omdat we op het laatste moment besloten nog wat aanpassingen aan de motor te doen. Dat voelde goed en het was zeker een verbetering maar het betekende wel dat het even duurde voor ik weer in de top 10 stond. Toen we verbeterden in de tweede run stond ik weer terug in de top 10 en ik wist dat ik nog iets sneller kon en zodoende kon stijgen in de ranking, maar het pakte anders uit. Dat is jammer, maar de motor voelt goed, de snelheid is goed, ik ben erg blij met de banden en ik heb het vertrouwen dat ik een sterke race kan rijden.”

30247314021_65303925b4_o

Geef een reactie