Beursfoon KTM team boekt met Ivano van Erp manchezege in het EK 65cc in Tsjechie

25 juli 2016  

Het Beursfoon KTM team heeft in het Europees Kampioenschap Jeugd in Loket, Tsjechie met een Ivano van Erp een manchezege weten te boeken. Verder werd er door Ivano en Kay Karssemakers enorm veel ervaring opgedaan op het WK circuit, waar ze in het begin toch wel een beetje van onder de indruk waren

 ivanoloket2016

in de eerste manche van de 65cc klasse was het Ivano die heel goed weg kwam bij de start en als leider uit de eerste bocht kwam. Gelijk had hij een goed ritme in handen en wist al snel een voorsprong op te bouwen ten opzichte van de concurrentie. Geconcentreerd rijdend stuurde hij zijn Vos Oss KTM machine over de verraderlijke stuiters en zette de volledige eerste manche naar zijn hand. Na een perfect gereden manche kwam hij uitermate tevreden als winnaar over de finish en legde hiermee de basis voor een goed eindresultaat.
Helaas liep alles in de tweede manche op zondag anders voor Ivano. Zijn start was een stuk minder goed en tot overmaat van ramp kwam hij in het gedrang van de eerste ronde ten val en moest vanaf een veertigste plaats terug naar voren zien te komen. In de hele manche heeft Ivano gestreden voor alles wat hij waard was en heeft vele rijders een plaats terug weten te verwijzen. Dit resulteerde uiteindelijk in een twintigste plaats, waarmee hij uiteindelijk achtste werd in het dagklassement.

Ook Kay Karssemakers liet in de eerste manche van de 85cc klasse zien dat de Beursfoon KTM machines bloedsnel zijn want ook hij wist kopstart te pakken. In het begin reed hij sterk en weerde  zich kranig. Ondanks dat hij gedurende de wedstrijd een aantal plaatsen prijs moest geven, bleef hij het netjes doen en kwam op een zestiende plaats over de finish.

ivanoloket20162
De start van de tweede manche was opnieuw goed en rond de vijfde plaats kon hij aan de wedstrijd beginnen. Er werd gelijk op het scherpst van de snede gestreden. In de beginfase hield hij lang stand rond de tiende plaats maar in de tweede helft van de wedstrijd verloor hij zijn ritme waardoor er verschillende plaatsen verloren gingen en hij moegestreden op een eenentwintigste plaats over de finish kwam.

In het eindklassement eindigde Kay op een 22ste plaats. Het Beursfoon KTM team zal zich nu gaan voorbereiden op het wereldkampioenschap jeugd op 13 en 14 augustus in Rusland.

kayloket2016

 

Geef een reactie