Brian Bogers scoort opnieuw een top vijf plaats in de Grand Prix MX2 in Loket

24 juli 2016  

Brian Bogers van het HSF Logistics Motorsport team is in de Grand Prix van Tsjechie opnieuw een manche in de top vijf geeindigd. De Eindhovenaar wist in de eerste manche vijfde te worden en kwam in tweede manche op een achtste plaats over de finish. Deze resultaten waren goed voor een mooie zesde plaats in het dagklassement. Calvin Vlaanderen kreeg in de eerste manche af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. In de tweede manche reed hij op een twaalfde plaats totdat hij even ten val kwam en uiteindelijk op een negentiende plaats werd afgevlagd.

Beide rijders voelden zich op zaterdag goed thuis op het circuit. ‘’Helaas had ik de verkeerde keuze gemaakt betreft mijn bril waardoor ik in de kwalificatieheat niet voluit kon gaan’’: vertelt Brian Bogers. Toch wist hij zich met een negende plaats te verzekeren van een goede startplaats in de beide manches op zondag. Drie plaatsen achter Bogers was het Calvin Vlaanderen die zich als twaalfde wist te kwalificeren voor de wedstrijd. ‘’Het is fijn om weer met het team op de wedstrijden te zijn. Ik had op zaterdag een goed ritme op de baan en was tevreden met mijn twaalfde plaats in de kwalificatie’’: vertelt een tevreden Calvin Vlaanderen.

De eerste manche begon met een tegenslag voor het team want in de beginfase kreeg Calvin af te rekenen met een mechanisch probleem en moest daardoor noodgedwongen de wedstrijd verlaten. Brian pakte een hele goede start en wist zich in de beginfase op te werken naar een tweede positie. Hij vocht mooie duels uit met de kopgroep en wist lang stand te houden. ‘’Omdat het tempo bijzonder hoog lag, kostte mij dit veel energie. Ik heb geknokt voor wat ik waard was maar kon het niet volhouden tot aan het einde van de manche. Dit kostte mij een paar plaatsen en kwam moegestreden op een vijfde plaats over de finish’’: vertelt een moegestreden Brian Bogers.

Brian had in de pauze zijn tijd genomen om te herstellen van zijn inspanningen van in de eerste manche maar voelde zich toch nog niet helemaal fris toen hij achter het starthek stond voor de tweede manche. Calvin was belust op revanche en wilde voor een goed resultaat gaan. Toen het starthek naar beneden klapte, vertrok de Volleberg geprepareerde JTX Racing KTM van Brian als een speer bij de start en als leider kwam hij uit de eerste bocht. Gelijk zette hij een hoog tempo in en wist zich een aantal ronden goed staande te houden op de eerste plaats. ‘’Helaas was ik nog niet goed hersteld van de eerste manche waardoor ik het tempo na een aantal ronden moest laten zakken. Ik heb alles gegeven maar kon er niet meer uithalen dan een achtste plaats’’. Met Calvin ging het rijden lekker in de tweede manche maar op een twaalfde plaats rijdend kwam hij ten val. Verschillende plaatsen gingen hierbij verloren waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een negentiende plaats.

In het dagklassement eindigde Brian op een zesde plaats en Calvin moest door zijn tegenslag van in de eerste manche genoegen nemen met een 23ste positie. In de tussenstand om het wereldkampioenschap is Brian opgeklommen naar een tiende plaats en Calvin bezet na de wedstrijd in Loket de achttiende plaats. Volgend weekend gaat het wereldkampioenschap verder op het zandcircuit van Lommel.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Loket:

1 Dylan Ferrandis 50 Pnt

2 Jeremy Seewer 42 Pnt

3 Max Anstie 42 Pnt

4 Benoit Paturel 34 Pnt

5 Petar Petrov 29 Pnt

6 Brian Bogers 29 Pnt

23 Calvin Vlaanderen 2 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2 na dertien wedstrijden:

1 Jeffrey Herlings 597 Pnt

2 Jeremy Seewer 470 Pnt

3 Pauls Jonass 403 Pnt

4 Benoit Paturel 359 Pnt

5 Dylan Ferrandis 358 Pnt

7 Max Anstie 316 Pnt

10 Brian Bogers 246 Pnt

15 Roberts Justs 130 Pnt

18 Calvin Vlaanderen 104 Pnt

Bogers_DSC_0215 (C)

Geef een reactie