HSF Logistics Motorsport team scoort top tien posities in GP van Letland

1 mei 2016  

Het HSF Logistics Motorsport team heeft in de zesde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Letse Kegums goede resultaten neer weten te zetten. Alle drie de rijders wisten een manche in de top tien te finishen en met Brian Bogers op een achtste plaats, Calvin Vlaanderen op een tiende en Roberts Justs op een twaalfde plaats in het dagklassement werd het weekend naar volle tevredenheid afgesloten.

Het circuit van Kegums lag er mooi geprepareerd bij. Door de mooie weersomstandigheden was het circuit wel iets harder dan normaal en door het laagje los zand er bovenop, maakte dit de baan op sommige plaatsen verraderlijk glad. In de kwalificatieheat op zaterdag was het Calvin die met een zesde plaats heel sterk voor de dag kwam. Ook Brian en Roberts verzekerden zich met een elfde en een twaalfde plaats van een goede startplaats in de manches op zondag. ‘’Op zaterdag had ik veel moeite om in mijn ritme te komen. Ik heb denk ik nog iets te weinig gereden in verband met mijn sleutelbeenbreuk maar ik heb me rustig gehouden en wist dat de punten pas op zondag verdeeld gingen worden’’: vertelt een ontspannen Brian Bogers.

In de eerste manche op zondag was het Brian die een hele goede start wist te pakken en in de top vijf aan de wedstrijd kon beginnen. Hij probeerde gelijk met het hoge tempo van zijn voorgangers mee te gaan en wist zich lang goed staande te houden in de top zeven. Toch brak het tekort aan ritme hem op in het tweede deel van de wedstrijd. Hij moest een aantal rijders laten passeren en kwam moegestreden op een tiende plaats over de finish. Calvin reed een sterke eerste manche want hij werkte zich vanaf een dertiende plaats terug op naar een zesde positie. Echter met nog twee ronden te gaan kwam hij met zijn borst hard in aanraking met het stuur en dit zorgde ervoor dat hij zijn lucht even kwijt was. Dit kostte hem twee plaatsen waardoor hij uiteindelijk als achtste over de finish kwam. Roberts startte rond de tiende plaats en heeft lang op een twaalfde plaats gereden. Omdat hij te gespannen reed, kon hij niet lekker in zijn ritme komen en dit zorgde ervoor dat hij in het tweede deel van de wedstrijd verschillende plaatsen prijs moest geven en op een vijftiende plaats over de finish kwam. ‘’Ik zie dat er steeds meer systeem komt in de werkwijze en dat de mannen steeds vaker de top 10 binnendringen en nog belangrijker, ze strijden hard voor hun plaats en geven niet op. Fysiek zijn we op orde en nu moeten we het steeds meer op de juiste manier overzetten op de motor. Mijn complimenten naar Nick van Gemert en John van den Berk, beide verantwoordelijk voor de fysieke en rij conditie’’: vertelt een tevreden teammanager Martin van Genderen.

Met frisse moed stonden de rijders na een korte pauze achter het starthek voor de tweede manche. Na het vallen van het starthek was het Roberts die er in deze manche goed vooraan bij zat. Voor eigen thuispubliek ging hij ervoor en stootte in de beginfase door naar een derde plaats. Het tempo lag hoog maar Roberts wist zich lang staande te houden in de top zes en wist er uiteindelijk een hele nette achtste plaats uit te halen. ‘’Het rijden ging lekker en ook mijn snelheid was goed. Ik ben heel blij met mijn optreden van in de tweede manche. Voor de komende wedstrijden moet ik proberen om het in beide manches op orde te hebben zodat ik twee keer in de top tien kan finishen’’: vertelt een blije Roberts Justs.

Brian begon net in de top tien aan de wedstrijd maar had een goed ritme in handen en wist gedurende de wedstrijd verschillende plaatsen winst te boeken om uiteindelijk op een sterke zevende plaats over de finish te komen. Calvin ondervond bij de start veel hinder van een valpartij van Pauls Jonass en kwam tegen de motor van de Let tot stilstand. Vanaf een laatste plaats kwam hij goed terug naar voren en wist met een twaalfde plaats belangrijke punten te scoren voor het wereldkampioenschap. ‘’Ik zat er goed bij met de start maar ik raakte de motor van Pauls die vlak voor mij ten val kwam. Ik kon geen kant op en moest als laatste aan de wedstrijd beginnen. Ik ben niet helemaal tevreden over mijn rijden maar ik kijk er naar uit om te blijven bouwen en iedere wedstrijd sterker te worden’’: aldus Calvin Vlaanderen.

In het dagklassement eindigde Brian Bogers als achtste, Calvin Vlaanderen als tiende en Roberts Justs als twaalfde. In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat Roberts Justs op een twaalfde plaats, Calvin Vlaanderen op een dertiende positie en Brian Bogers is opgeklommen naar een zeventiende plaats. Volgend weekend gaat het wereldkampioenschap MX2 verder op het circuit van Teutschenthal maar eerst zal het HSF Logistics Motorsport team op donderdag aan de start komen in de internationale wedstrijd in Rhenen.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Letland:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Max Anstie 44 Pnt

3 Jeremy Seewer 38 Pnt

4 Petar Petrov 33 Pnt

5 Dylan Ferrandis 31 Pnt

8 Brian Bogers 25 Pnt

10 Calvin Vlaanderen 22 Pnt

12 Roberts Justs 19 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:

1 Jeffrey Herlings 300 Pnt

2 Jeremy Seewer 230 Pnt

3 Pauls Jonass 193 Pnt

4 Petar Petrov 165 Pnt

5 Aleksandr Tonkov 163 Pnt

12 Roberts Justs 84 Pnt

13 Calvin Vlaanderen 82 Pnt

17 Brian Bogers 50 Pnt

brian_letland calvin_letland roberts_kegums