37 ste Internationale Ducati Club Races

28 april 2016  

Tijdens de komende 37ste Internationale Ducati Club Races 2016 op het TT Circuit Assen is er meer te zien en te beleven dan alleen Ducati’s en de legendarische Brittens. De echte fans zullen op 28 en 29 mei likkebaarden, want Ducati’s meest iconische racemotoren komen naar Assen: de Ducati TT en diens straatversie Ducati F1. Tevens is er een symposium voor iedereen die de passie voor de Ducati TT en F1 wil delen.

Zaterdagavond 28 mei is er een informele bijeenkomst in de tent van Ducati Club Nederland.

Centraal staan dan de Ducati TT en F1. Van die motoren zullen in de speciale tent van Ducati Club Nederland de roemruchte successen nader worden belicht, zoals Tony Rutter’s TT2 Wereld Kampioenschappen (1981, 82, 83 en 84), podiumplekken Endurance Kampioenschap 1984 en de drie overwinningen in de roemruchte 24 Uren van Montjuic (1984, 85 en 86). Maar ook Marco Luchinelli’s Daytona Bott winst in 1986 en vele nationale Bott, Superbike en TT2 titels worden onder de aandacht gebracht. Pat Slinn, voormalig technisch ingenieur van de raceafdeling van Ducati, is aanwezig om diverse fraaie anekdotes uit de doeken te doen.

Gedurende het gehele weekend is op de paddock een “TT & F1 Piazza” ingericht, waar 35 jaar Ducati TT evolutie in beeld wordt gebracht. Originele gerestaureerde racers, straatmotoren, specials en doorontwikkelde machines die nu succesvol zijn in de huidige open Classic Endurance en Superbikeklassen zijn te zien. Het gaat om circa tachtig motoren, die samen met rijders en tuners geschiedenis schreven. Daaronder bijzondere machines: Michael Rutter’s 2015 Ducati TT, een replica van zijn vaders machine waarop die het 2 kleps ronderecord op het Isle of Man circuit verbrak. De Moretti Ducati (ex Leandrini) die het Italiaanse Superbike kampioenschap 1986 won, alle TT1 homologatiemodellen (Montjuic, Laguna Seca en Santa Monica), de ex-Walter Villa 1984 TT1, een originele 1982 TT2 en het model waarmee het allemaal begon: de 1979 Pantah 500.

OPSTAPCURSUS RACEN VOOR KINDEREN

RACE-KIDS houdt zaterdag 28 en zondag 29 mei (10.30 en 13.30 uur) een korte opstapcursus pocketbikeracen voor kinderen van 6 tot 12. Een cursus van ongeveer 40 minuten gas geven, remmen, bocht nemen en vooral kijken. De jeugd krijgt een overall en handschoenen aan en een helm op. Kosten: € 10,- voor DCN-leden en € 13,- voor niet-leden. Per opstapper gaat € 3,- naar de “Stichting Armoedefonds”. Opgave gaat vooraf via: secretaris@racekids.nl. of op het circuit, met kans dat het dan vol is.

LEZINGEN

In het kader van de komst van de Brittens zijn er donderdag 26 en vrijdag 27 mei lezingen in het TT Instituut bij het TT Circuit Assen over de Brittens. Eigenaren en vaste berijders van deze legendarische motoren gaan in op de bouw, raceontwikkeling en racehistorie. Aanvang telkens 20.00 uur. Kosten: € 15,- incl. kopje koffie. Aanmelden via bestuurslid.techniek@ducaticlub.nl. Er zijn 40 plaatsen: vol = vol.

Sala Motodrome

Gezien het succes, verleden jaar, van de steile wand is die attractie ook nu weer aanwezig

Hi res picture M Rutter