Max Engelen scoort solide top tien resultaat in de Dutch Masters in Mill

25 april 2016  

Max Engelen van het HSF Logistics Motorsport team is in de sterke tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill in de top tien geeindigd. Het deelnemersveld bestond opnieuw uit veel Grand Prix rijders en dit zorgde ervoor dat het een zware wedstrijd was. Max werkte twee slimme en degelijke manches af die hem beide keren in de top tien brachten, met als eindresultaat een mooie negende plaats.

Nadat hij het begin van de vrije training had benut om de baan te verkennen, wist hij in de eerste ronde van de tijdtraining gelijk een goede tijd neer te zetten waarmee hij lang in de top tien stond. Verschillende keren heeft hij deze tijd nog proberen te verbeteren maar dit lukte niet. Wel kwam hij er een aantal keren dicht bij maar verbeteren lukte net niet. Hij sloot de training uiteindelijk af op een dertiende tijd en was hiermee slechts 1.8 sec langzamer dan de tweede man.

Max had veel tijd gestoken in het klaarmaken van zijn startplaats. Toch besloot er een andere rijder op deze positie van start te gaan. Max kon ook nog een goede andere startplaats pakken en kwam goed weg toen het starthek viel. Echter bij het aanrijden van de eerste bocht wilde hij ruimte houden voor zijn teammaat waarbij hijzelf een paar plaatsen verloor. Door in de eerste paar bochten goede lijnen te rijden, wist hij gelijk al verschillende rijders te passeren en kon in de top tien aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging lekker en hij kon het hoge tempo prima volgen. In het midden van de wedstrijd kreeg hij een klein dipje maar in het tweede deel van de wedstrijd kon hij het tempo weer flink opvoeren en wist zich los te rijden van zijn achtervolgers. Zonder al teveel risico’s te nemen, reed hij de wedstrijd uit en kwam op een mooie negende plaats over de finish.

 

In de tweede manche kon hij wel op zijn eigen geprepareerde plaats van start gaan. Dit zorgde er dan ook voor dat hij een hele goede start wist te nemen en op een zevende plaats uit de eerste bocht kwam. In de eerste tien minuten kon hij het hoge tempo van de rijders voor hem goed volgen en wist hij GP-rijders als Petar Petrov en Max Anstie rondenlang achter zich te houden. Helaas kreeg hij toen te maken met een handvat dat los kwam te zitten. Dit gaf een zeer oncomfortabel gevoel maar desondanks bleef hij netjes rijden, ondanks dat de concurrentie achter hem steeds dichterbij kwam. Max werkte een hele sterke manche af en wist op een tiende plaats over de finish te komen.

Met een 9-10 in de manches eindigde hij op een negende plaats in het dagklassement. Met dit resultaat heeft hij laten zien dat hij zijn goede vorm weer terug heeft gevonden. De aankomende weken zullen druk zijn voor Max want dan zal hij zijn HAVO diploma moeten zien te halen. Aankomend weekend staat voor de rijder uit Maarsbergen de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap op het programma in het Letse Kegums en het weekend erna zit hij in het Duitse Teutschenthal voor de derde wedstrijd. We hopen dat hij zijn goede resultaten van in Mill door kan zetten in de komende twee EK wedstrijden.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross Mill:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Brian Bogers 36 Pnt

3 Petar Petrov 36 Pnt

4 Max Anstie 36 Pnt

5 Calvin Vlaanderen 35 Pnt

9 Max Engelen 23 Pnt

Tussenstand Dutch Masters of Motocross:

1 Jeffrey Herlings 100 Pnt

2 Aleksandr Tonkov 58 Pnt

3 Petar Petrov 56 Pnt

4 Calvin Vlaanderen 55 Pnt

5 Max Anstie 54 Pnt

16 Max Engelen 27 Pnt

Afbeelding-170 Afbeelding-196 Afbeelding-198