ST Motorsport met Bas Schouten naar ADAC TCR Germany

31 maart 2016  

Westfries raceteam gaat zich mengen in international multimerkenkampioenschap op Duitse bodem.

Na de succesvolle introductie van de TCR Series in 2015 werd al snel duidelijk dat het concept in meerdere landen zou worden uitgerold. Al snel kreeg de TCR Benelux vorm en werd hard gewerkt aan de promotie.

Zo ook door ST Motorsport uit West-Friesland. Tijdens de twee TCR international Series wedstrijden waar het team in 2015 met coureur Bas Schouten aan deelnam, stond het Benelux kampioenschap 2016 al op de sideskirts’ van de eigen Seat Leon Cup Racer.

Ook werden er diverse lijntjes gelegd richting een mogelijke tweede coureur naast kopman Bas Schouten. Het deelnemen met twee coureurs is een vereiste op basis van de reglementen van het TCR Benelux kampioenschap.

‘’Wij hebben in eerste instantie alles op alles gezet om deelname in de Benelux mogelijk te maken. Onze steun is vanaf het begin uitgegaan naar de KNAF en promotor Kronos Events. Er is door ons zelfs een test opgezet waarvoor wij meerdere coureurs hebben uitgenodigd. Uiteindelijk zijn wij helaas geen stap verder gekomen en moesten wij ons plannen herzien,”

– aldus Guy Trigallez, partner en woordvoerder bij ST Motorsport.

Bas Schouten_145