Geblesseerde Davy Pootjes in de top tien in thuis Grand Prix in Valkenswaard

29 maart 2016  

Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory team heeft af moeten zien in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard. De rijder uit Ammerzoden is nog herstellende van een sleutelbeenbreuk en heeft daarnaast ook een gebroken rib. Ondanks deze blessures deed hij het goed en wist met een 6-15 in de manches netjes tiende te worden in het dagklassement.

In de week voorafgaande aan de wedstrijd in Valkenswaard werd geconstateerd dat Davy ook een gebroken rib heeft. Hier had hij tijdens het rijden behoorlijk last van maar ondanks dit wilde hij er voor eigen publiek het beste van proberen te maken. In de kwalificatie op zondag zat het allemaal een beetje tegen. Davy kwam slecht weg bij de start en moest vervolgens ook nog stoppen bij een valpartij na de start. Vanuit de achterhoede moest hij terug naar voren komen. Het rijden ging niet lekker maar toch zette hij goed door en wist er nog een negentiende plaats uit te halen.

De weersvoorspellingen voor de maandag waren slecht maar toch viel het goed mee. Wel regende het een uur voor de start van de eerste manche. Dit veranderde het circuit zodanig dat het erg glad en modderig was in de eerste manche. Davy pakte een hele goede start en reed een sterke wedstrijd. Lang hield hij zich staande in de top vijf maar in de slotfase moest hij toch Brent van Doninck nog laten passeren en kwam op een nette zesde plaats over de finish.

Na de eerste manche had Davy veel last van zijn ribben maar was toch vastbesloten om in de tweede manche van start te gaan. Bij de start kwam hij goed weg maar in de eerste bocht werd hij flink gehinderd door een valpartij van Freek van der Vlist. In de achterhoede moest hij aan de wedstrijd beginnen en had veel werk te doen om terug naar voren te komen. Al snel kwam hij de top vijftien binnen en begon druk uit te oefenen op de rijders die voor hem reden. Hij kroop richting de top tien en werkte zich op naar een twaalfde positie. Helaas had Davy tijdens het rijden veel last van zijn ribben waardoor het steeds moeilijker werd om het tempo hoog te houden. Omdat hij dit toch probeerde, kwam hij met nog een aantal ronden te gaan ten val waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een vijftiende plaats.

In het dagklassement eindigde Davy op een tiende plaats en na drie wedstrijden bezet hij de eenentwintigste plaats in de tussenstand om het wereldkampioenschap. Aankomende zondag zal Davy starten in de internationale wedstrijd in Wuustwezel.

Daguitslag MX2:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Pauls Jonass 44 Pnt

3 Jeremy Seewer 38 Pnt

4 Brent van Doninck 34 Pnt

5 Benoit Paturel 29 Pnt

10 Davy Pootjes 21 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:

1 Jeffrey Herlings 150 Pnt

2 Pauls Jonass 112 Pnt

3 Jeremy Seewer 112 Pnt

4 Aleksandr Tonkov 91 Pnt

5 Brent van Doninck 78 Pnt

21 Davy Pootjes 21 Pnt

141392_Davy_Pootjes_KTM_250_SX-F_Valkenswaard_2016 141396_Davy_Pootjes_KTM_250_SX-F_Valkenswaard_2016