Collin Veijer pakt tweede rij tijdens Grand Prix van Portugal

24 maart 2024  

Met startplaats zes op rij twee heeft LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP-coureur Collin Veijer een goede kans om punten te scoren in de tweede Grand Prix van het jaar.

Het adembenemende Autodromo Internacional do Algarve bij de kustplaats Portimao staat bekend om zijn up- en downhill secties omgeven door schilderachtige landschappen. Maar het weer kan van tijd tot tijd ook een beetje grillig zijn en de nachtelijke regen van donderdagavond betekende niet alleen nat asfalt in de ochtend, maar ook veel zand dat vanuit de lucht op het circuit spoelde. Hierdoor moest de Moto3 vrije training uit voorzorg worden afgelast zonder vervanging.

Dit had weinig effect op de Nederlandse coureur Collin Veijer, want de 19-jarige nam zijn gebruikelijke strategie over. Tijdens de eerste kwalificatiesessies bevond Veijer zich nog steeds in het middenveld dankzij nauwkeurig afstellingswerk aan zijn Husqvarna, waarbij zijn 1’48.147 voldoende was om direct door te gaan naar Kwalificatie 2. Op zaterdagmiddag, in Q2, zat de jongeling goed in de mix en uiteindelijk behaalde hij een sterke startpositie voor de 19 ronden tellende race op zondag met een zesde plaats op rij twee. De rijder met startnummer 95 was slechts 0,495 seconde verwijderd van poleman Jose Antonio Rueda.

Collin Veijer, P6 (Q2) – 1’46.874 (+0,495): ” “Vanochtend begonnen we met een andere band, een band waar ik een beetje moeite mee had. Misschien kwam het door de temperatuur, maar in onze tweede exit konden we ons iets verbeteren. Ook al was de ronde niet perfect, we zaten hiermee in de top 14. In de kwalificatie voelde ik me best goed, afgezien van een paar problemen met de set-up, die we voor morgen vast kunnen oplossen. Ik denk dat P6 vandaag het maximaal haalbare was, we zullen zien wat de race van morgen zal brengen.”

Het doel voor de Grand Prix van Portugal is om in de punten te finishen, dus het is nu een kwestie van de laatste voorbereidingen treffen samen met de crew van het Duitse raceteam en dan volledig focussen op de start van de race die zondag om 12.00 uur (CET) van start zal gaan.